Mooie woorden bij het afscheid van initiatiefnemer Mark Korthout. Foto: PR
Mooie woorden bij het afscheid van initiatiefnemer Mark Korthout. Foto: PR Foto: Henk Plass

Longa-weekend weer groot succes

LICHTENVOORDE - Het vierde Longa' 30-weekend bleek ook dit jaar weer een groot succes. Het weekend begon vrijdagmiddag met de spelers onder 11 en onder 13. Bepakt en bezakt, met al dan niet al opgeblazen luchtbedden, kwamen zij voor hun kamp. Een weekend vol activiteiten voor de boeg.

De vrijdagavond en de zaterdagmorgen speelden zij onderlinge toernooien en werden diverse spelactiviteiten uitgevoerd. En 's nachts werd er - soms - geslapen op het Longa-terrein in de vele laadbakken die door Jos Dusseldorp bv beschikbaar waren gesteld. Zaterdagmiddag speelde het G-team een wedstrijd op het hoofdveld tegen MEC. Na een spannende wedstrijd werd deze afgesloten met een terechte 6-6 gelijkspel. Aan het eind van de middag begon het kamp voor de jongste jeugd van onder 7, 8 en 9. Zij hebben een fantastisch voetbaltoernooi gespeeld. Ook zij brachten de nacht door in de in een kring opgestelde laadbakken annex slaapzalen en na een lekker ontbijtje zondagmorgen en de nodige onderlinge voetbalwedstrijden en activiteiten, gingen ze voldaan richting huis.

Op zondag begon om 10.00 uur het Jan Wichmantoernooi voor de senioren-, de dames- en de teams onder 19. Glorieuze winnaar werd Longa 1 na een beslissende wedstrijd tegen Longa 5. De klapper van het weekend was het Longafeest. Allereerst werd stilgestaan bij het overleden van Leo te Bogt, bestuurslid van SAB Longa '30 en voorzitter van de SJOL. Vervolgens werden supporter van het jaar Jan te Veldhuis en topscorer Kaily Orriƫns (met 39 doelpunten) gehuldigd. Afscheid werd genomen van de spelers Lois Nienhuis Lowie te Dorsthorst, Pim te Loeke en Twan Hogenelst en trainers Jorrit Bomers, Manuel Marwa en Chris Weenink. Ook werd er afscheid genomen van Cor Ruesink, Theo van Bronkhorst, Hans Oude Wesselink en Ineke Jansen, die zich jarenlang voor de club hebben ingezet. Bram Snijders, Suze Lefering, Mark Lommert, Mirre ten Have en Hamod Shamo werden gehuldigd tot minst gepasseerde keepers in het seizoen.

Deze vierde editie van het Longa-Weekend verliep dus uitstekend. Het concept heeft zich intussen goed bewezen met een voor iedereen een interessant programma. Grote dank aan initiatiefnemer van het weekend Mark Korthout, die voor de laatste keer de regie en het draaiboek perfect in handen had.