Cursus in Balans

BELTRUM - Vios Gym, houdt in het voorjaar (januari, februari, maart, april) wederom de cursus 'in Balans' bestaande uit tien lessen. De lessen worden gegeven in samenwerking met Kulturhus de Wanne.

In september werden de eerste twee cursussen gegeven. Naar aanleiding van het grote enthousiasme en de vele vooraanmeldingen is besloten om nog twee cursussen te verzorgen.
Het is een cursus ontwikkeld door veiligheid.nl en richt zich op het voorkomen van val-ongelukken bij ouderen (60 +). Dit doel wordt bereikt door middel van bewustwording van risicofactoren en verbetering van balans, mobiliteit en toename van zelfvertrouwen en ontspanning. Het programma is gebaseerd op krachttraining en Tai Chi. Onderzoek heeft aangetoond dat het val-risico met 61% afneemt en de val-angst met 37%. Deelname aan de cursus maakt dat men letterlijk steviger in de schoenen komt te staan.
De cursus 'in Balans' richt zich op: De factoren die een rol spelen bij val-ongelukken; Het belang van bewegen en een actieve leefstijl; Wat men zelf kan doen om de kans op val-ongelukken te verminderen; Versterken van de benen en verbeteren van het evenwichtsgevoel.
Charles Knobben, fysiotherapeut en ambassadeur van veiligheid.nl zal de cursus geven. De lessen zijn op dinsdagen van 15.15 tot 16.15 uur (groep 1) en 16.30 tot 17.30 uur (groep 2) in Kulturhus de Wanne locatie de Kapel.

Deelnemers betalen een eigen bijdrage van 20 euro, inclusief het cursusboek. Er zijn nog slechts 10 plekken beschikbaar. Opgave kan telefonisch: 06-30897306 of per mail: info@viosgym.nl.