Een afbeelding van Irma Luttikholt. Het thema Boekenweek 2017: ‘Verboden vruchten’.
Een afbeelding van Irma Luttikholt. Het thema Boekenweek 2017: ‘Verboden vruchten’. Foto:

Werk van Diny van Zeeland en Irma Luttikholt in Stadsboerderij

GROENLO - In de Stadsboerderij aan de Notenboomstraat in Groenlo is in de maanden januari en februari werk te zien van Diny van Zeeland-Eskes en Irma Luttikholt.

Diny van Zeeland-Eskes maakt quilten. Zij volgde de basiscursus quilten en machine quilten, waarbij alle technieken aan de orde kwamen. Een quilt doek bestaat uit drie lagen stof: achterkant, tussenvulling en bovenkant. Samen worden deze stoffen met steekjes door gequilt. Diny werkt met een ring, maar deze techniek kan ook met de hand worden uitgevoerd. Haar expositie bevat ruim 30 quilt doeken.

Een expositie met een totaal ander karakter is die van Irma Luttikholt, geboren en getogen in Groenlo. Zij is coupeuse en volgde hiertoe de opleiding Mode en Kleding. Irma werkt het liefst zo breed en afwisselend mogelijk, met veel verschillende materialen. Haar werken zijn verrassend, onverwacht en inspirerend. Zij maakt van oude materialen nieuwe creaties. Recycling is daarbij het sleutelwoord. Oude fietsbanden tovert zij om tot kransen, sieraden, bloemen en zwanen. Zij maakt beelden van oud textiel en geeft voorwerpen door middel van 3-D verf een nieuwe look. Van oude afgeschreven boeken maakt zij voorwerpen, zoals lampen en tassen. Irma is ook een enthousiaste schilder met bijenwas, Encaustic art. In de stadsboerderij zal de serie 'Veld' geëxposeerd worden.

Belangstellenden die kennis willen maken met Encaustic art, kunnen daarvoor dit op de zaterdagmiddag in januari en februari in de Stadsboerderij Grolle terecht en dat van 13.00 uur tot 15.15 uur. De Stadsboerderij Grolle is verder geopend van maandag tot en met zaterdag van 12.00 uur tot 16.30 uur. De entree bedraagt 2 euro, inclusief een kopje koffie, thee of een glaasje fris. Ook inbegrepen is een rondleiding door dit historische pand aan de Notenboomstraat in Groenlo.


Cursus Digisterker in bibliotheek

GROENLO - Wie het lastig vindt om zaken te regelen met de computer, zoals het afspraken maken bij de gemeente, online werk zoeken bij UWV of digitaal huur- en zorgtoeslag aan vragen, kan de cursus Digisterker volgen bij de Bibliotheek Oost-Achterhoek.

In deze cursus leert men om de weg te vinden op de sites van de overheid. Ook leert men een DigiD aanvragen en gebruiken. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur en wordt gegeven in de Bibliotheek Groenlo. De startdatum en -tijdstip is 15 januari om 14.30 uur. Voor leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek is deze cursus gratis. Niet-leden betalen 60 euro. Lid worden van de Bibliotheek kan voor 52 euro per jaar.Men kan als lid niet alleen de Digisterker-cursus volgen, maar ook gebruik maken van alle andere diensten. Zo kan men boeken en tijdschriften lenen, krijgt men korting op voorstellingen van Theater de Storm en kan men gebruik maken van het lenen van e-books en de online cursussen.

Wie meer wil weten kan een kijkje nemen op de website www.oostachterhoek.nl/digisterker. Voor meer informatie kan men ook bellen met het Servicebureau: 088-0062929.