Ewout Dercksen. Foto: Jos Petersen
Ewout Dercksen. Foto: Jos Petersen Foto:

Ewout Dercksen en The Bobs terug in de Koppelkerk

BREDEVOORT - Op zaterdagavond 13 januari treedt saxofonist Ewout Dercksen met The Bobs op in de Koppelkerk. Het trio onderscheidt zich door pakkende eigen composities, veel energie, en hecht samenspelende topmusici.

Ewout Dercksen is geboren in Aalten en heeft de eerste jazz-ervaringen opgedaan bij de Winterswijkse jazzvereniging Jazzewind. Hij heeft meerdere cd's uitgebracht met verschillende bezettingen en vooral eigen composities. The Bobs is op zijn initiatief ontstaan. Naast Dercksen bestaat het trio uit bassist Taeke Stol en drummer Wim de Vries. De leden van de band hebben allen hun sporen in de jazzmuziek meer dan verdiend. Zo is Wim de Vries door de Slagwerkkrant in 2016 uitgeroepen tot beste jazzdrummer in de Benelux.

November 2016 trapte Ewout Dercksen met The Bobs de tweemaandelijkse jazzconcerten in de Koppelkerk af. Het optreden beviel zo goed dat het trio nu terug is in de Koppelkerk.
De jazzavond begint om 20.30 uur; de zaal is open vanaf 20.00 uur. De entree kost 10 euro en reserveren kan via koppelkerk.nl / 0543-216 005.