Voorzitter Harry Paf (rechts) en bestuurslid algemene zaken Peter Grooten (links). Foto: Theo Huijskes
Voorzitter Harry Paf (rechts) en bestuurslid algemene zaken Peter Grooten (links). Foto: Theo Huijskes Foto:

Sv Grolse Boys al 70 jaar een hechte familieclub

'Onze kracht is dat wij alles samen doen!'

Door Theo Huijskes

GROENLO - "Het motto 'Scholder an Scholder' is helemaal van toepassing op onze voetbalvereniging. Al het te verrichten werk binnen de club pakken wij gezamenlijk aan. Als bestuurders kennen wij het woord delegeren niet. Wij doen in alles mee, van kantinediensten tot schoonmaakklusjes. Dus samen de schouders eronder." Aan het woord is voorzitter Harry Paf van de op 18 maart 1948 opgerichte voetbalvereniging Grolse Boys.

In de knusse, sfeervolle kantine op het sportpark Het Wilgenpark aan de Beltrumseweg vindt het gesprek plaats met de 65-jarige preses Paf en bestuurslid algemene zaken Peter Grooten (64) van 'de Boys', de club die op zaterdag 17 maart het 70-jarig bestaan viert.

"Dat doen wij met name met eigen mensen", vertelt Grooten. "Zij zijn het immers die ervoor gezorgd hebben dat wij een hechte familieclub zijn. Onze leden staan op ieder moment van de week en als het moet ieder moment van de dag klaar om zich voor welke verenigingsklusjes dan ook in te zetten. Zo kennen wij een uit circa tien personen bestaande maandaggroep voor allerlei schoonmaak- en andere werkzaamheden, vrijwilligers met een technische achtergrond voor diverse onderhoudswerkzaamheden en een dinsdag- en vrijdaggroep, die de accommodatie buiten onderhoudt. Alleen voor het onderhoud van de beide velden wordt een beroep gedaan op Hacron Groen."

Staat van dienst
Is Harry Paf momenteel aan zijn negende seizoen bezig als voorzitter, Peter Grooten is reeds 53 jaar lid van de vereniging en daarvan circa 45 jaar actief in tal van functies. Paf geeft aan dat zijn beide voetballende zoons Arjan en Mathijs de oorzaak zijn van het gegeven dat hij in 2009 de opvolger werd van Erelid wijlen Henk Geurkink. "Met name omdat er zo'n goede sfeer heerst binnen de club, doe ik het werk met erg veel plezier."

Peter Grooten, inmiddels ook gebombardeerd tot Erelid, is in 1973 samen met Martin Jansen begonnen om het jeugdleiderswerk met alle bijkomende werkzaamheden, zoals het organiseren van kampen, op te pakken. "Naast dat ik ook zelf gevoetbald heb, waren of zijn de functies van scheidsrechter, jeugdbestuurslid en hoofdbestuurslid mijn belangrijkste verenigingsonderdelen. Beide besturen zijn inmiddels samengevoegd en ik ben er trots op dat ik daar al sedert 1991 deel vanuit mag maken."

De toekomst
Harry Paf geeft aan dat de club met ruim 125 spelende leden weliswaar een smalle, maar desalniettemin gezonde basis heeft.

"Natuurlijk doet zich het grootste probleem voor bij de aanwas van jeugdspelers. Maar mede met het oog op de krimp en andere invloeden in de huidige tijd, hebben daar veel meer verenigingen mee te maken. Daarom kan ik er niet meer omheen om te stellen dat wij niet meer op de jeugd kunnen bouwen. Maar met onze huidige teams, te weten Grolse Boys 1 en 2, J. onder 15 en J. onder 13, alsmede een 35+ en een 45+team voelen wij ons nog steeds een volwassen club. Wij bekijken het nu van jaar tot jaar. Het belangrijkste is dat op dit moment alle ingrediƫnten aanwezig zijn om als een gezonde voetbalclub door te koersen. Zoals gezegd hebben wij over vrijwilligers niet te klagen, is de samenwerking met de gemeente Oost Gelre goed en zijn er nog steeds voldoende sponsoren die achter onze club staan en blijven staan."

Jubileumboek
De viering van de zeventigste verjaardag van de club zal naast een receptie en een avondfeest, waarbij alleen personen op uitnodiging welkom zijn, mede in het teken staan van de presentatie en aanbieding van het jubileumboek '70 jaar sv Grolse Boys'. Scribent van het boek is Jasper de Kinkeler en de foto's komen van de hand van Paulus Maessen.


Reijer Kros gast op receptie
Groenlose Hengelsport Vereniging

GROENLO - De Groenlose Hengelsport Vereniging houdt op woensdag 10 januari haar nieuwjaarsreceptie.

Afgelopen jaar heeft Jurgen Spiering de leden vertelt hoe het er aan toe gaat bij Fish O'mania. Dit jaar zal Reijer Kros aanwezigen meer gaan vertellen over het steeds populairdere worden commercial vissen, naast dat Reijer uitkomt voor het GURU vis-team is hij ook de oprichter van www.uitslagenwedstrijdvissen.nl, de website voor de commerciƫle vijver wedstrijden.

Naast de gastspreker is er ook tijd vrijgemaakt voor de uitgifte van de nieuwe wedstrijdkleding. De nieuwjaarsreceptie wordt dit keer gehouden in het clubgebouw Het Wilgenkamp' aan de Beltrumseweg 3a, in Groenlo.

De nieuwjaarsreceptie begint om 19.45 uur en is open voor iedereen die hengelsport een warm hart toedraagt, ook mensen die geen lid zijn van de vereniging zijn welkom.