Het voormalige Cultureel Centrum De Bron is verkocht. Foto: Theo Huijskes
Het voormalige Cultureel Centrum De Bron is verkocht. Foto: Theo Huijskes Foto:

Bestuur St. Paulusparochie
verkoopt leegstaande De Bron

Voormalige RK Kerk Maria Moeder Gods in particuliere handen

Door Theo Huijskes

GROENLO - De voormalige RK Kerk Maria Moeder Gods, waarin tot voor kort Cultureel Centrum De Bron was gehuisvest, is behoudens goedkeuring van het Bisdom Utrecht verkocht aan buurman Gerrit Pfeifer.

Vervolg voorpagina

Plaatselijke diaconie
Ook pastoor de Jong wil niets weten van de mogelijkheid om mede-eigenaar te worden. "Dat zou desastreuze gevolgen kunnen hebben voor onze geloofsgemeenschap. Het daarbij verantwoordelijk zijn voor investerings-, exploitatie- en andere kosten, kunnen wij ons niet permitteren. Onze eigen geloofsgemeenschap in financiƫle problemen brengen, is het laatste wat wij willen." De Jong benadrukt dat aan de inbreng van de St. Paulusparochie ten behoeve PCI (Parochiƫle Caritas Instelling) en Vincentiusvereniging, dit onder andere in de vorm van periodieke collectes, geen enkele afbreuk zal worden gedaan. Daarnaast is tijdens een inmiddels plaatsgevonden onderhoud met de plaatselijke diaconie (bestaande uit individuele personen, alsmede groepen en verenigingen waaronder de Vincentiusvereniging) afgesproken dat er serieus wordt nagedacht over de oprichting van een eventueel diaconaal centrum in Groenlo.

Pastoor de Jong daarover: "Als bestuur van de St. Paulusparochie hebben wij daarbij een duidelijk handreiking gedaan en dat alleen al in de vorm van de wil om versterkt mee te denken om het een en ander gerealiseerd te krijgen."

De locatieraad H. Calixtus en H. Maria Moeder Gods in Groenlo laat via haar voorzitter Grea Wolters weten dat men in deze aangelegenheid geen enkele rol speelt. "De St. Paulusparochie is eigenaar van de gebouwen en het valt derhalve onder hun beslissingsbevoegdheid wat zij daarmee ondernemen. Wij zijn slechts een gebruiker."

Binnensportvoorziening
In een reactie geeft wethouder Jos Hoenderboom van de gemeente Oost Gelre aan dat het hier gaat om een aangelegenheid waar de gemeente buiten staat. "Dit is een zakelijke overeenkomst tussen twee private partijen, die wij als gemeente als een feit beschouwen." Hoenderboom steekt daarbij niet onder stoelen of banken dat de locatie voor de gemeente, en dat in combinatie met het onderwijs, een belangrijke optie blijft voor een nieuwe accommodatie ten behoeve van het binnensportgebeuren in Groenlo. "Maar dit alles bevindt zich nog in een pril stadium. Hiervoor is nog geen vlekkenplan gemaakt, laat staan dat er een duidelijke ruimtelijke visie voorligt. Deze transactie is voor ons een gegeven, waarbij wij voorlopig afwachten welke invloed het een en ander heeft op onze mogelijke plannen."

Het is vooralsnog onbekend welke plannen de nieuwe eigenaar heeft met de locatie op de hoek Ruurloseweg - Buitenschans. Gerrit Pfeifer was niet voor een reactie bereikbaar.


Carnavalskledingbeurs
in de Mattelier

GROENLO - Nog op zoek naar een vrolijke, fleurige of maffe uitdossing voor de komende carnaval? Een masker of accessoires? Of carnavalskleding op zolder liggen die u wel van de hand wilt doen? Een aantal oud vrijwilligsters van de speel-o-theek organiseert in samenwerking met de jeugdcommissie van carnavalsvereniging De Knunnekes ook dit jaar weer een carnavalskledingbeurs, bestemd voor zowel kinderen, jongeren als volwassenen.

Eerdere edities waren een groot succes vanwege de behoefte waarin het voorzag. Plaats van handeling is Cultureel Centrum de Mattelier. Het principe van de beurs is hetzelfde gebleven. De vrijwilligers verkopen de kleding en accessoires, die bij hen ingeleverd wordt. Spullen inleveren kan op vrijdag 19 januari 2017, tussen 18.00 en 20.30 uur. De spullen worden verkocht op zaterdag 20 januari, tussen 11.00 en 15.00 uur. De opbrengst van de kleding, en de niet verkochte kleding kunnen na de beurs weer opgehaald worden vanaf 16.30 uur. Met het bepalen van de verkoopprijs, door degene die het inbrengt, dient rekening te worden gehouden dat 20% van het verkoopbedrag bestemd is voor de organisatie. Na aftrek van de gemaakte kosten gaat de opbrengst van de beurs naar de organisatie van het kindercarnaval in Groenlo. Een mooie gelegenheid om van carnavalskleding af te komen die op zolder ligt te verstoffen of om voor een prikkie een nieuwe outfit te scoren voor het komende carnaval. Pinnen is niet mogelijk. Voor meer info over de beurs; Erna Kormelinck, 0544-463634 en Veronique Klein Gebbink, 0544-461135.