Carnavalsavond van de Noamatters

EEFSELE- De bekende carnavalsavond van de jongste carnavalsvereniging van Oost Gelre, de Noamatters uit Eefsele, wordt aanstaande zaterdag gehouden.

Door Kyra Broshuis

De vereniging is opgericht op 11 november 2012 en houdt sindsdien elk jaar een zeer druk bezochte feestavond. Afgelopen jaar hebben zich enkele bestuurswisselingen voorgedaan. Zo is Wieke klein Gebbink de nieuwe president en Sjoerd Wiegerinck de nieuwe vorst. Aukje klein Gebbink is benoemd tot voorzitter. De rest van het bestuur wordt gevormd door Joske Porskamp (ledenadministratie), Robert Nijland (hoofd Raad van Elf), Luuk Nijenhuis (penningmeester) en Noëlle Klein Gunnewiek (hoofd Hofdames). Roel Ottink, Thomas Elferink en Rick Elschot zijn nieuw binnen de Raad van Elf en de vereniging heeft Nicky Lubbers en Femke Navis als nieuwe Hofdames binnengehaald.

Nieuwe hoogheden
De carnavalisten uit Eefsele en omstreken zijn zaterdag van harte welkom in de residentie van de Noamatters, de Heujbarg bij Erve Kots. "Het programma start om 20.00 uur en het belooft weer een geweldige avond te worden", zo vertelt Eric Schuurmans namens de vereniging. "We hebben een prachtig programma vol buutgrappen van eigen bodem, volop muziek mét dj en natuurlijk de spectaculaire onthulling van het nieuwe prinsen óf prinsessenpaar! Maar voordat de twee nieuwe hoogheden bekend worden gemaakt, nemen we natuurlijk eerst afscheid van onze huidige prins René (Molenveld) en zijn adjudant John (Klein Gunnewiek). Zij hebben op geweldige wijze over Eefsele geregeerd onder hun motto 'Wi'j Høkt vedan!'". Iedereen is zaterdag van harte welkom bij De Heujbarg bij Erve Kots. De entree is 5 euro en verkleden mag uiteraard.

Carnavalsagenda
Het overige carnavalsprogramma van de Noamatters ziet er als volgt uit: 21 januari Belhamels Beltrum, 28 januari Bacchus Eibergen/Holterhoek, 3 februari Vènesikken Vragender, 9 februari Eumkesbal Zieuwent, 10 februari feestmiddag residentie De Heujbarg Erve Kots, 11 februari De Maispotters Veur-Beltrum en optocht Groenlo en 12 februari De Jonge Nölepeters Lievelde en dweilen in de Grolse binnenstad.

Meer informatie is te vinden op www.eefsele.nl en op de facebooksite van De Noamatters.


ZSOM in De Molenberg

GROENLO - Het tv-programma van de ZSOM wordt op verschillende momenten uitgezonden in De Molenberg. Deze week ziet het programma er als volgt uit.

ZSOM Regiojournaal
Nieuws en actualiteiten uit de regio

Jubileumconcert vrouwenkoor Zang en Vriendschap
Dit koor bestond 25 jaar en dat vierden zij zoals alleen een koor het kan; ze zingen het dak eraf. Er werd een spectaculaire jubileumconcert gegeven op zaterdag 25 november in Theater Astoria te Winterswijk. Medewerking werd verleend door Johan Meerdink, die het koor op de piano begeleidde en Dansstudio Vieberink uit Aalten die een aantal dansen liet zien. Tijdens dit concert werd de bezoeker dan verrast door een mix van liedjes, dans en pianomuziek. Het thema van het concert was liedjes en dansen uit films en musicals. Vandaag het tweede deel van dit concert.ZSOM Regiojournaal.

ZSOM Regiojournaal
Opnieuw nieuws en actualiteiten uit de regio

Midwinterhoornwandeling
Vrijdag 22 decemberwerd de 9e midwinterhoorn wandeling gelopen in Groenlo. Met een kruip/sluiproute ging het door de binnenstad. Vanaf het Europaplein ging het via de smalle steegjes naar het Vers Hart van Groenlo via de tuin van de Molenberg, hier kon men genieten van het duo Anne en Sabine, via de witte brug achter de Molenberg ging het op naar Welgelegen. Vandaar naar de tuin van Dr. Cannegieter naar de pauzeplek op Jongensstad. Hier kon men genieten van een beker glühwein. Opgemonterd ging men verder over de bruggetjes in het Laantje van Lasonder naar het treinstation, op de genoemde plekken werd er op de midwinterhoorn geblazen. Het eindpunt was in de Oude Calixtus, hier werd men onthaald met kerstliederen gezongen door het dameskoor Songs4all.


Snertwandeling Woold

WINTERSWIJK-WOOLD - De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen houdt op zaterdag 20 januari een lange snertwandeling door het Woold.

De boswachter bepaalt de exacte route aan de hand van het weer. De tocht gaat in ieder geval grotendeels over onverharde wegen en paden langs oude landgoederen, een voormalige spoorlijn en ook over de groene grens Duitsland in. Deze tocht is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar. Neemt iets extra's te eten en te drinken mee voor onderweg en trek stevige, waterdichte schoenen aan. Start: 10.00 uur bij Herberg Harmienehoeve, Kulverweg 2-4, 7108 BB Winterswijk-Woold. Duur: 5 à 6 uur. Afstand: ca. 15 km. Deelname kost 5 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Voor een glas glühwein en een kop erwtensoep met roggebrood en katenspek aan het einde van de wandeling, betaalt men 7,95 euro. Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen).
Reserveren is niet nodig. Informatie www.glk.nl/evenementen of Gerben Pampiermole, tel. 06 - 13373187.