Nipte overwinning voor handbaldames Grol 1

GROENLO - Op zondag 7 januari stond de eerste (uit)wedstrijd van het jaar op het programma voor de handbaldames van Grol, tegen Stormvogels Dames 2. Ook op deze zondagmiddag waren weer veel trouwe supporters aanwezig. Met goed en snel spel ging de wedstrijd van start. In het begin gingen de doelpunten gelijk op. Door goed verdedigingswerk van het middenblok van Grol was scoren voor de Stormvogels lastig. Grol bleef goed instarten en ging met drie doelpunten voorsprong de rust in: 6-9.

On de eerste minuut van de tweede helft wist Grol met zelfs maar vier speelsters in het veld nog te scoren. Grol liet de dames van Stormvogels nog dichterbij komen, om vervolgens koelbloedig het spel uit te spelen. Het publiek werd als kers op de taart getrakteerd op een perfect uitgevoerde vlieger. Met een eindstand van 14-16 keerden de dames tevreden terug naar Groenlo, de toon voor het nieuwe jaar is gezet. Volgende week zaterdagavond speelt Grol Dames 1 om 19.00 uur thuis tegen Cabezota Dames 1.

Moeizame winst Dames 2
Zondag 7 januari stond voor Dames 2 de uitwedstrijd tegen Stormvogels Dames 3 op het programma. In een koude sporthal in Haaksbergen begon de wedstrijd voor Grol erg moeizaam. Stormvogels opende de wedstrijd met een mooi doelpunt vanaf de cirkel en een goed benutte 7 meter. Grol kreeg op de één of andere manier de wedstrijd nog niet onder controle. Er werd wel op doel geschoten, maar de bal wilde er niet in. Na 20 minuten spelen stond er slechts 4-1 op het scorebord. Gelukkig voor Grol scoorde Stormvogels ook niet veel en ging het bij Grol daarna beter lopen. Kort voor rust maakte keepster Sandra een misstap waardoor het even leek dat zij de wedstrijd niet meer uit kon keepen. Veldspeelster Lynn nam daarom het doel over en wist de ballen van Stormvogels allemaal te pakken. Een mooie prestatie. En doordat Grol nog een paar doelpunten wist te maken gingen de dames de rust in met een stand van 5-6 in het voordeel van Grol.
Na rust kon Grol het spel doorzetten. De blessure van keepster Sandra bleek mee te vallen en gelukkig kon zij weer binnen de lijnen komen om het doel te verdedigen. Stormvogels maakte nog wel enkele mooie doelpunten, maar het was Grol die in de tweede helft de regie over de wedstrijd op zich nam. Tien minuten voor het einde stond er een stand van 10-12 op het scorebord. Het dubbeltje kon nog alle kanten op vallen. Gelukkig wist Grol door hard werken de verdediging dicht te houden en zelf nog een paar mooie doelpunten te maken. Ondanks dat het een moeizame wedstrijd was, wist Grol met 12-17 te winnen en gingen de twee punten mee naar Groenlo.

Lastige uitwedstrijd B1
De meiden van Grol B1 speelden de altijd moeilijke wedstrijd tegen UDI B1 uit Arnhem. De laatste vijf wedstrijden werden door Grol verloren en buiten dat moesten ze ook nog eens hun tweede plaats in de competitie verdedigen.
In het begin liep het aan de beide kanten niet lekker. De eerste doelpunten werden pas na 13 minuten gescoord. Toen was de stand 1-1. Beide keepers en verdedigingen hielden de pot dicht. Bij rust was het 6-4 in het voordeel van UDI. Na een goed gesprek in de rust waarin de meiden weer goede moed in werd gepraat kon de tweede helft beginnen. Toch liep UDI iets verder uit, maar de meiden van Grol konden goed volgen. Bij een stand van 10 - 7 leek of Grol beter in het spel kwam, maar toch kon de tegenstander uitlopen na een goed opgezette aanval en twee penalty's. Grol probeerde nog van alles om een dreigend verlies te voorkomen maar het wilde niet meer lukken. Uiteindelijk verloren de meiden van de B1 met 13 - 8.

Vechtlust helpt A1 voorbij DSVD
De dames van Grol A1 speelden zondag in Deurningen tegen DSVD A2. Grol begon goed en pakte een kleine voorsprong van 4-1. Op dat moment keerde de wedstrijd en kwam de tegenstander beter in de wedstrijd. Er werd van Grol kant goed verdedigd. Toch wist DSVD er een aantal keer doorheen te komen. Dit resulteerde in een ruststand van 11-10 voor DSVD.
In de rust kregen de dames te horen wat er moest gebeuren om de wedstrijd om te buigen. De tweede helft begon, maar de dames lieten niet zien wat er moest gebeuren. De wedstrijd leek uit handen te glippen en dit zou compleet overbodig zijn. Gelukkig kwam Grol een kwartier voor tijd beter in de wedstrijd en werd er gedaan wat er gevraagd werd. Door veel vechtlust werd de wedstrijd weer in handen genomen. Langzaam kwam Grol dichterbij en ging er 5 minuten voor tijd zelfs overheen. Dit resulteerde in een eindstand van 20-23 in het voordeel van Grol. Een wedstrijd waar niet heel goed gespeeld werd, maar wel veel vechtlust aanwezig was. Volgende week zondag speelt de A1 thuis om 12.50 uur tegen STEVO.

Veld Koeltechniek hoofdsponsor jeugd Grol

GROENLO - Grolvoorzitter Hans Scheinck liet in zijn nieuwjaarstoespraak weten dat Veld Koeltechniek BV de nieuwe hoofdsponsor is van de jeugdafdeling van Grol en daarmee de opvolger van de Rabobank. Scheinck: "Het is bijzonder positief dat er binnen de vereniging tegelijkertijd een initiatief is genomen om ons jeugdvoetbal een extra financiële impuls te geven. Dit laatste zeker in de wetenschap dat er talentvolle jeugdlichtingen zitten aan te komen, die wij nog beter willen maken. Want Grol 1 in de derde klas, dat kan alleen maar tijdelijk. De huidige eerste selectie is op een goede manier bezig om weer de eerste basis te leggen voor een sprong omhoog. De aankomende talenten kunnen daarbij zien dat stevig trainen en intensief wedstrijden spelen een voorwaarde voor succes is."

Hoofdtrainer Sander Hoopman uit Winterswijk blijft ook komend jaar bij de club. Zijn contract werd met een jaar verlengd.