Veld Koeltechniek BV nieuwe hoofdsponsor jeugdafdeling s.v. Grol

GROENLO - "Het gaat goed met de sportvereniging Grol. Er is rust, er wordt hard gewerkt door de vrijwilligers en de sportieve prestaties in de eerste seizoenshelft zijn bovengemiddeld. Prestaties die ondersteund en begeleid worden door 160 trainers en leiders. Een ongelooflijk aantal. Respect voor jullie allen en een groot compliment."

Door Theo Huijskes

Met deze woorden begon Grolvoorzitter Hans Scheinck afgelopen zondag zijn Nieuwjaarstoespraak in een bomvol Sportcafé op het sportpark Den Elshof. De preses van Grol had deze toespraak tevens aangegrepen om bekend te maken dat het contract met hoofdtrainer Sander Hoopman uit Winterswijk met een jaar is verlengd.

"De Grol verlengt de laatste jaren altijd op deze manier, dus achter dat ene jaar moet niets gezocht worden. Integendeel, Sander Hoopman functioneert uitstekend", aldus Scheinck.

Jeugdafdeling

De voorzitter van Grol liet tevens met zeer veel voldoening weten dat Veld Koeltechniek BV de nieuwe hoofdsponsor is van de jeugdafdeling van Grol en daarmee de opvolger van de Rabobank. "Het is daarnaast bijzonder positief dat er binnen de vereniging tegelijkertijd een initiatief is genomen om ons jeugdvoetbal een extra financiële impuls te geven. Dit laatste zeker in de wetenschap dat er talentvolle jeugdlichtingen zitten aan te komen, die wij nog beter willen maken. Want Grol 1 in de derde klas, dat kan alleen maar tijdelijk. De huidige eerste selectie is op een goede manier bezig om weer de eerste basis te leggen voor een sprong omhoog. De aankomende talenten kunnen daarbij zien dat stevig trainen en intensief wedstrijden spelen een voorwaarde voor succes is."

Kunstgras

Met betrekking tot de accommodatie en daarbij in het bijzonder met betrekking tot het kunstgras, meldde Scheinck dat het bestuur zich niet alleen heeft beziggehouden met de rubberkorrels, maar ook met de onderhoudsstaat van de kunstgrasvelden. "Pas tien jaar oud, maar wel zeer veel op getraind en gespeeld. Wij twijfelen aan de kwaliteit. Zowel van het hoofdveld (door de gemeente betaald), als van veld 1 (door s.v. Grol betaald), als van de Marveld Arena (door Marveld Recreatie betaald). Zeer binnenkort worden alle drie velden officieel gekeurd door een extern gespecialiseerd bureau, waarna wij vervolgens over een maandje weten hoe wij er met het kunstgras op ons sportpark voor staan. Maar hoe het ook zij, ook daar zal wel weer een oplossing voor komen."