Geweldige buutavonden

Vervolg voorpagina

Hij vertelt dat De Jong in Losser het vak geleerd heeft. "We hadden toen al in de gaten dat hij een hele grote zou worden en we zeiden; misschien wordt hij nog wel eens de aartsbisschop van Grolle." Riesewijk complimenteert de Knunnekes én de burgemeester met het prachtige Grolse carnaval en alles dat daarmee samenhangt en zegt dat Groenlo het goed voor elkaar heeft. "Of moet ik Oost Gelre zeggen? Lichtenvoorde hoort daar niet bij toch? Van harte burgemeester, met het mooie carnaval dat jullie hier hebben. Carnaval is het meest hoogwaardige feest dat we hebben in Nederland en dat mogen we nooit en nooit vergeten."

Het dak eraf
Wat volgt is een avond zoals we dat de laatste jaren van de Knunnekes gewend zijn; veel muziek van verschillende orkesten, dansoptredens van meerdere gezelschappen, een perfecte presentatie van good old Rob Porskamp en uiteraard de buuts. Met Chiara Monasso, Reni Geurink, Mark Ebbers, Kees Porskamp en Joost en Martijn kent de buutavonden dit jaar een fantastisch programma. Dat het dak eraf gaat de komende avonden is wel zeker. Voor diegene die nog geen kaartje hebben; de allerlaatste kaarten zijn nog te koop bij slijterij Antonius.
"Als je hier niet bij bent, dan mis je echt iets!", aldus één van de enthousiaste bezoekers. "Je bent er op voorbereid dat het een keer iets minder zou kunnen zijn, maar dat was wéér niet het geval. Chapeau!"


Erix te sterk voor Grol

GROENLO - Op vrijdag 12 januari 2018 speelden de dames van het recreantenteam van handbalvereniging Grol de wedstrijd tegen de koploper in de recreanten competitie: Erix. Voor de wedstrijd is eigenlijk al duidelijk wie de punten na afloop mee naar huis mag nemen. Maar er moet natuurlijk nog wel gespeeld worden en de dames van Grol gaan er gewoon voor.

Vol enthousiasme starten ze de wedstrijd. Ook de coach is duidelijk van plan er helemaal voor te gaan. Er wordt vanaf het begin mandekking gegeven op één van de talentvolle speelsters van Erix. 'Breek af, breek af', wordt er gecoacht vanaf de zijlijn. Maar al gauw is te zien dat Erix de wind mee heeft, ze razen over Grol heen. Als er dan eindelijk een kans voor Grol is door een te nemen penalty, wordt die gemist. Net voor het rustsignaal weet Grol nog net eenmaal te scoren. In de rust wordt er een doel gesteld. Nog meer en sneller afbreken, feller verdedigen en de dames uit Groenlo gaan voor minstens vijf doelpunten. Bij de start van de tweede helft weet Jolanda direct een mooi doelpunt te scoren. Even later weet ook Norty het net te vinden. Maar wederom heeft Erix de wind mee, ze spelen te snel en te tactisch voor Grol. Uiteindelijk weet Mariska voor Grol de bal nog eenmaal over de doellijn te brengen, een onmogelijk doelpunt. De doelstelling van de rust wordt net niet gehaald. Erix wint zeer overtuigend. Zij gaan met twee punten en de door Grol ingezette mascotte voor deze wedstrijd, een oranje tuinkabouter, terug naar Lichtenvoorde. De einduitslag: 4-29..

Grol D1 vs Loo
De meiden van de D1 doen het dit seizoen erg goed en staan momenteel op de eerste plaats. Ze gaan voor het kampioenschap en dat betekent gaan voor de winst, dus elke punt telt. Op zondag 14 januari zit de spanning er dan ook goed in als de meiden tegen Loo mogen spelen. Mede, omdat er drie leden van het Grolse team afwezig zijn. Aan het begin van de wedstrijd moeten de meiden even zoeken naar het eigen spel, maar al snel begint het goed te lopen en weten ze elkaar te vinden. Ook verdedigend geven ze elkaar rugdekking en weten ze de boel goed dicht te houden. De keepster van Grol staat als een huis en weet diverse ballen te stoppen. Wanneer de eerste helft afloopt staat het 4-2 in het voordeel van de meiden uit Groenlo. In de tweede helft loopt de voorsprong van de meiden op tot 9-3 en met die eindstand mogen de meiden de punten in hun zak steken. De D1 staat nu bovenaan, met 2 punten verschil van de nummer twee. De komende wedstrijden zullen dus spannend blijven, maar de meiden van de D1 blijven voor het kampioenschap gaan.