The Sharpeez bij Rockcafé Taste. Foto: PR
The Sharpeez bij Rockcafé Taste. Foto: PR Foto:

The Sharpeez bij Taste

GROENLO - The Sharpeez, de band die momenteel speelt met de drummer van Rory Gallagher en een bekende Engelse band uit de jaren tachtig is, komt zaterdag 27 januari voor de vierde keer spelen bij Taste. De entree is vrij en ze trappen af om 22:00 uur.

Al vanaf 2004 toert de herboren band uit de eighties vol overgave door half Europa met niet zelden weekenden met optredens in meerdere landen. Nederland is één van hun favorieten en met Taste is een meer dan vriendschappelijke band ontstaan. Veel blues en rock liefhebbers zullen The Sharpeez al eens live gezien hebben. Reden genoeg om ze opnieuw mee te maken in Groenlo.

Het Britse trio brengt swingende blues, rock en boogie uit de sixties ten gehore. De ongepolijste sound en enorme spontaniteit van de band doen de Britse blues jaren met sixties invloeden voor één avond volledig herleven. Een top rhythm & blues/rock/guitar-band. Het repertoire is gebaseerd op de muziek van onder andere Rory Gallagher, Tom Petty, Dr. Feelgood, George Thorogood en The Stones.


Spullen gezocht voor rommelmarkt

GROENLO - De Grolse Ponyclub en LR de Vestingruiters houden ook in 2018 weer een grote rommelmarkt op tweede paasdag. Deze markt wordt gehouden in de manege de Grolse Veste, aan de Avinkweg 5, in Lievelde.

Om dit weer tot een groot succes te maken, hebben de verenigingen nog veel tweedehands spullen nodig. Daarom wordt iedereen gevraag om nog eens op zolder of in de schuur te kijken of men nog spullen kwijt wil, zodat de ruiters en amazones deze kunnen verkopen. Spullen die men zelf niet meer gebruikt, maar die nog wel in goede staat zijn. De verenigingen zijn geïnteresseerd in het volgende: boeken, speelgoed, gereedschap, vazen, bloempotten, puzzels, gezelschapsspelen, servies, keukengerei, kleding, gereedschap, decoratie spullen en natuurlijk ruitersportartikelen. Helaas kunnen er geen grote spullen ingenomen worden, zoals meubels, in verband met beperkte opslagruimte. Wie bruikbare spullen heeft, kan deze komen brengen naar de manege aan de Avinkweg 5, in Lievelde. Op woensdagavond 24 januari, 7 en 21 februari en hierna elke woensdagavond, is er van 19.30 tot 20.30 uur iemand aanwezig, om de spullen in ontvangst te nemen. In overleg kan dit ook op een ander tijdstip. Als het niet lukt om het te brengen, halen de verenigingen het ook graag bij de mensen op. Neemt dan contact op met Ester Noordermeer via: ester_niels@hotmail.com, 06-22854489 of met Marian klein Gunnewiek: 06-12387795
Dit kan ook als men niet in Groenlo woont. Spullen worden ook in de omliggende plaatsen opgehaald.


Cursus bijenhouden

OOST GELRE - De imkersverenigingen Lichtenvoorde en Groenlo zijn clubs van mensen, die bijen houden zien als een vak en het veelal als hobby beleven. Nieuwe leden zijn welkom; er wordt binnenkort een cursus bijen houden gegeven. Bijenteelt als beroep komt in ons land voor bij zaadteeltbedrijven en enkele particulieren. Door het houden van bijen levert de imker met zijn bijen een belangrijke bijdrage aan natuurbehoud door bestuiving, waardoor flora en fauna zich handhaven. Het is derhalve gewenst permanent bijen in natuurgebieden te plaatsen. Door goed beheer van bijenvolken en het in stand houden en verbeteren van biotopen willen de imkers de honingbijen en ook andere insecten de mogelijkheid bieden om goed te floreren. Bijen dragen tevens in hoge mate bij aan ons voedsel (aan 80 % van ons voedsel hebben bijen meegewerkt) door bestuiving van planten, gewassen en bij de groente- en fruitteelt. Zo speelt de bij een belangrijke rol en levert ze een grote bijdrage aan natuurbehoud, land en tuinbouweconomie. De imkerij in Nederland kampt met een toenemende vergrijzing en is daarom actief op zoek naar nieuwe mensen, die bijen willen houden als vrije tijdsbesteding. De imkersverenigingen stellen: "Wij hebben nieuwe leden nodig om aan onze doelstelling te kunnen blijven voldoen. Alle leden ontvangen eens per zes weken het blad Mijn Bijen uitgave van de bijenorganisatie Imkersbond Nederland. De afdeling Lichtenvoorde beschikt over een verenigingsstal De Beezenmoat in het Wentholtpark, waar de bijen van de beginnende leden terecht kunnen, als zij niet in staat zijn de volken op eigen terrein te plaatsen." Op zaterdag 24 februari is de eerste les van een nieuwe cursus bijenhouden, een introductieles. De cursusleiding bied