Grol 1 wint nipt van Avanti; C1 verlies van Angeren

GROENLO - Afgelopen weekend stond de tweede uitwedstrijd van het nieuwe jaar van Dames 1 van handbalvereniging Grol op het programma tegen Avanti Wilskracht. Avanti stond onderaan de ranglijst. De instructies waren duidelijk: eigen spel en snelheid.

Vanaf het begin kwam Grol de afspraken niet na. Met sloom spel, veel balverlies en weinig doelpunten waren de eerste paar minuten erg saai. Na een kwartier spelen en heel veel zweetdruppels verder kwamen de dames toch een beetje los; 4-7. Helaas wisten de dames dit verschil niet vast te houden en gingen zij de rust in met een kleine voorsprong van 8-9.
Tijdens de rust werden er nieuwe afspraken gemaakt en werd de boel nog even opgepept. Ondanks dat vol goede moet aan de tweede spel werd begonnen, veranderde het spelbeeld niet. De scheidsrechters lieten niet veel toe bij Grol en Avanti maakte hier dankbaar gebruik van. Avanti speelde lange aanvallen waar ook de nodige doelpunten uit voortkwamen.
Daarentegen kwamen de lange ballen van Grol niet aan en was de lat vooral Jitske haar vijand. Grol bleef vechten, dit was vooral in het laatste kwartier te zien. Met een eindstand van 15-16 wist Grol de punten toch mee naar huis te nemen. Volgende week spelen de dame thuis tegen de dames van DSVD.

Angeren C1 – Grol C1
Afgelopen zaterdag speelden de meiden van de C1 een uitwedstrijd tegen Angeren in Gendt. Vooraf stond Grol op nummer zes op de ranglijst en Angeren op nummer twee. Binnen een paar minuten wisten de meiden van Grol waarom Angeren mee doet om het kampioenschap. Uit vijf acties kwamen vijf mooie doelpunten tegen. Dit zou een zware wedstrijd kunnen worden. Gelukkig kwam Grol gauw terug. Het was een spannende wedstrijd, omdat beide partijen heel snel aan het spelen waren. Angeren stond na de eerste helft met 18-9 voor.
In de rust werd afgesproken dat de meiden aan hun doelen gingen werken. Onder andere het toepassen van de 'wissels', tempo spelen en vastzetten van de aanvallers. De tweede helft stond Sanne in het doel. Ze keepte heel sterk. Angeren kreeg daardoor de bal er maar niet door heen en dat gaf Grol juist kracht. Grol scoorde toen wel door snel en scherp spel. De ballen gingen er maar in. Op een zeker moment was het verschil zelfs nog maar 3 punt. Helaas kwam Angeren op het einde van de wedstrijd weer terug en maakten weer paar mooie doelpunten. De eindstand was 25-19. Het was een mooie, fanatieke wedstrijd, waarin Grol het Angeren nog moeilijk wist te maken.