Mireille Wopereis in de electrocar die Antoniushove tot haar beschikking krijgt, nadat de electrocat nog wat is 'opgepimpt'.  Foto: Henri Walterbos
Mireille Wopereis in de electrocar die Antoniushove tot haar beschikking krijgt, nadat de electrocat nog wat is 'opgepimpt'. Foto: Henri Walterbos Foto:

Electrocar voor Molenberg en Antoniushove

Vervolg voorpagina

GROENLO/LICHTENVOORDE - Zowel De Molenberg als Antoniushove krijgt een Electrocar

"Het is op basis van een vrijwillige bijdrage die na afloop aan de chauffeur afgedragen kan worden. Dit is mogelijk door sponsoring van beide electrocarren. De electrocar in Lichtenvoorde is geschonken door State of Art en de Achterhoek Tourrally, de car in Groenlo wordt onder andere gefinancierd door de Vrienden van de Molenberg. Daarnaast hebben de gemeente Oost Gelre en het Oranje Fonds een belangrijke bijdrage geleverd om beide electrocarren te kunnen laten rijden."

Op zoek naar vrijwilligers
Op dit moment zijn beide zorgorganisaties druk bezig om vrijwillige chauffeurs met rijbewijs te werven voor de nieuwe voorziening, voor zowel Groenlo als Lichtenvoorde. "We zoeken mensen die hulpvaardig zijn, fysiek nog vaardig zijn en minimaal een halve dag in de week beschikbaar zijn om op deze mooie 'car' te gaan rijden. Als ze zich aanmelden gaan we met ze in gesprek om met hen samen het rooster te bespreken, aangepast op dagdelen dat zij kunnen. Daarnaast zoeken we nog chauffeurs met een wat technische achtergrond die mogelijk kleine reparaties uit kunnen voeren, en we zoeken nog een vrijwillige coördinator die de chauffeurs zou willen aansturen en de planning en het maken van het rooster voor zijn/haar rekening zou willen nemen."

Aanmelden als vrijwilliger kan bij Sylke Kreeftenberg (Molenberg), 06-13072204 of 0544-474100 en bij Mireille Wopereis (Antoniushove), 06-10450754 of 0544-372064. Opgeven als vrijwilliger voor beide electrocarren is ook mogelijk.