Rechts op de foto prins Arjan Sellink en links adjudant Barry Raben. Foto: CV De Knorrepotten
Rechts op de foto prins Arjan Sellink en links adjudant Barry Raben. Foto: CV De Knorrepotten

Knorrepotten uit Meddo zijn er altijd vroeg bij

Een week voor carnaval al in feeststemming

MEDDO - De carnavalsvereniging De Knorrepotten moet je één ding in ieder geval nageven: ze zijn er vroeg bij als het om carnaval vieren gaat! Een week voor het eigenlijke feest losbarst, is het al volop carnaval in Meddo.

Door Ferry Broshuis

Het begint op vrijdag 2 februari met een vrolijk festijn voor de leerlingen van basisschool 't Kempken. En bovendien zijn de ouders op die ochtend eveneens van harte welkom op de school om het hele programma mee te maken.

Zaterdag 3 februari wordt de grote carnavalsavond gehouden. Om 19.30 uur opent zaal Spiekerman de deuren om de ongetwijfeld vrolijk uitgedoste en enthousiaste Meddose narren binnen te laten. Om 20.11 uur gaat de spectaculaire openingsact van start en die is inderdaad zeer spectaculair, zo kan PR man Stephan Kersten met de nodige trots vertellen.

Proclamatie
Daarna houden prins Arjan en adjudant Barry hun proclamatie, het prinselijk decreet waaraan alle narren uit Meddo zich te houden hebben. Maar die 'prinselijke voorwaarden' staan natuurlijk vol met vrolijkheid, dat zal duidelijk zijn. Ook de jeugdprins en adjudant komen met een eigen proclamatie. De avond is eveneens toegankelijk voor de jeugd van Meddo en omstreken.

Sleutel
De burgemeester van Winterswijk, Joris Bengevoord, zal het prinsenpaar de sleutels overhandigen waardoor zij dus de macht over Meddo en Winterswijk krijgen en zij zullen vast en zeker een vrolijk stel machtshandhavers worden!

Op die avond wordt ook de Pech- en Geluksvogelbokaal uitgereikt aan mensen uit Meddo die dit jaar veel pech of geluk hebben gehad. En ook de 'Super Knorrepot' zal op die zaterdagavond bekend gemaakt worden en die taak is weggelegd voor de eregarde, waarin de oud-prinsen van Meddo een fraai onderkomen vinden. Die Super Knorrepot wordt uitgereikt aan de persoon die veel voor het carnaval of voor Meddo heeft gedaan.

Dat zijn dus nogal wat officiële handelingen die op zaterdag 3 februari worden verricht, maar na dit onderdeel van het programma gaat het carnavalsfeest echt compleet los met medewerking van DJ Doubble B.

Kaarten
Mensen die een kaartje willen hebben in de voorverkoop kunnen daarvoor terecht bij de Dagwinkel in Meddo, Puts Bazar in Winterswijk of bij zalencentrum Spiekerman. De prijs in de voorverkoop bedraagt zes euro en aan de zaal 's avonds acht euro.

Meddo kent ook al jaren een echte buutavond waarop eveneens de nieuwe prins en adjudant worden gepresenteerd en die is altijd in november. Die avond in november zit diep verankerd in de harten van de Meddose Knorrepotten. Maar nu gaat alle aandacht natuurlijk uit naar het weekend van 2 en 3 februari want dan is het in Meddo al carnaval. Tijd om alles op zijn kop te zetten!


35000 blinden kunnen weer zien door 'oud geld'

OOST GELRE - De meeste mensen hebben nog wel overgebleven geld van vakantiereizen in huis rondslingeren, waar men niets meer mee doet. Dit geld kan gebruikt worden voor operaties voor blinden in derdewereldlanden.

In 2017 heeft deze landelijke Lions inzamelactie 7300 blinden weer laten zien. Vanaf de start van de actie zijn dat 35000 oogoperaties in derdewereldlanden geweest. Lionsclub Oost-Achterhoek heeft nu ook, in samenwerking met Albert Heijn, oud en vreemd geld inzamelpunten ingericht. Iedereen wordt gevraagd zijn overgebleven munten en briefgeld hierin te deponeren. Deze inzamelzuilen staan bij AH Groenlo, AH Lichtenvoorde, AH Aalten, AH Winterswijk.
Oud geld, dat door nationale banken niet meer wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogstbiedende verzamelaar verkocht. Nog geldige valuta worden via het Lions netwerk omgezet in euro's. Verdere informatie op www.vreemdenoudgeld.nl.