Mart Hillen. Foto: Sanne Wevers
Mart Hillen. Foto: Sanne Wevers Foto: Sanne Wevers

La Rose, Mart Hillen en Maan in Oude Calixtuskerk

GROENLO - Maan komt voor de tweede keer naar de Achterhoek. Na een zeer succesvol optreden op 9 december in de Jacobskerk in Winterswijk komt Maan terug naar de Achterhoek. Op 24 maart komt ze voor een optreden naar Groenlo. Ze speelt in Oude Calixtuskerk in hartje Groenlo. Ook dit keer treden La Rose en Mart Hillen op in het voorprogramma. Aanvang 20.30 uur

La Rose bestaat uit twee meiden met een gedeelde passie: muziek. Als klein meisje zong Saudy Smits al samen met haar moeder. Nu jaren later heeft zij in diverse bands gezongen. "Heerlijk om nu de liefde voor muziek te delen samen met Rosanne en zo een prachtig repertoire op te zetten. Als duo hebben wij dezelfde ideeën en smaak en dat maakt ons duo erg interessant", aldus Saudy. Klassiek, pop, jazz, funk. Rosanne Navis heeft al jarenlange ervaring en speelt alles. Van heel klein en gevoelig tot aan feestnummers. Samen met Saudy komt haar pianospel nog beter tot zijn recht.

Mart Hillen (21) is een akoestische gitarist. Op achtjarige leeftijd begon hij met gitaar spelen en een aantal jaren later ontdekte hij, via YouTube, de zogenaamde Fingerstyle. Door de jaren heeft hij zich in deze stijl verdiept en op dit moment studeert hij aan de Popacademie aan het ArtEZ Conservatorium. In 2016 werd hij als winnaar uitgeroepen van het regionale open podium Rabo On Stage en van de Fingerstyle Academy Awards in Amsterdam, een wedstrijd speciaal voor Fingerpickers. Als hoofdprijs heeft hij het toneel mogen delen met zijn grote voorbeeld Tommy Emmanuel.

Op 18-jarige leeftijd pakte Maan de winst bij The Voice Of Holland en werd een landelijk idool. Met meerdere succesvolle singles bewijst Maan dat ze een nieuwe ster is aan het Nederlandse muziekfirmament. Tijdens haar optreden op op 9 december in een door een dik pak sneeuw bedekt Winterswijk bezorgde ze het publiek rillingen, velen hielden het niet meer droog en aan het einde ontving Maan een staande ovatie van het publiek.

Kaarten kunnen besteld worden via Facebook Heartbeat Concert of via: www.heartbeatconcert.nl.


Stroom van zonnepark Laarberg verlicht Achterhoekse gemeenten

Crowdfunding voor solarpark Laarberg gestart

GROENLO/EIBERGEN - Tijdens een bijeenkomst over duurzame energie op 25 januari is de crowdfunding van start gegaan voor het solarpark dat momenteel gebouwd wordt op bedrijvenpark Laarberg. Belangstellenden kunnen zich hiervoor inschrijven

Greenspread bouwt op de Laarberg een groot solarpark van 6,5 hectare en een vermogen van 2,23 megaWatt. Het Achterhoekse energiebedrijf AGEM neemt de stroom af en levert deze aan de regionale gemeenten. Het zonnepark, is het eerste opwekproject in de Achterhoek dat concreet stroom levert aan de gemeenten. Voor AGEM en de Achterhoek is deze levering een primeur. Niet eerder was zo duidelijk dat AGEM Achterhoekse energie rechtstreeks levert aan een afnemer. Via het platform van partner EXE/ENTRNCE wordt de zonnestroom van Laarberg aangeboden aan de Achterhoekse gemeenten.

Bewoners betrekken bij duurzame energie
Van de totale investering van ruim twee miljoen wordt 250.000 euro gefinancierd via crowdfunding. Het doel hiervan is mede om bewoners uit de regio te betrekken bij duurzame energie. De crowdfunding verloopt via Greencrowd, een organisatie die gespecialiseerd is in het financieren van duurzame energieprojecten. Belangstellenden kunnen zich laten informeren of zich inschrijven via de website van Greencrowd www.greencrowd.nl/project/zonnepark-laarberg of op www.agem.nu/bronnen.


Restantenmarkt in Hart van Grolle

GROENLO - Twee dagen koopjes winkelen in het Hart van Grolle. Tesli Kindermode, Brini, Katoo, Wegdam, Schoenmode Hermans, Jambo, TerStal en Jouw Stijl hebben de handen ineen geslagen en de allereerste restantenmarkt opgezet.

Vrijdag 2 februari van 9.00 uur tot 20.00 uur en zaterdag 3 februari van 9.00 uur tot 16.00 uur staan deze winkels voor iedereen klaar in het Hart van Grolle met prachtige dames-, en kinderkleding, schoenmode, haarproducten en accessoires voor kleine prijsjes. De winkels zijn uiteraard ook gewoon geopend dus kunnen belangstellenden op twee locaties hun
favoriete winkels bezoeken.

Maan komt naar Groenlo. Foto: Sanne Wevers
La Rose. Foto: Sanne Wevers