The Vault. Foto: Tanja Bouwhuis Fotografie
The Vault. Foto: Tanja Bouwhuis Fotografie Foto:

KUDO-avond bij Rockcafé Taste

GROENLO - Rockcafé Taste houdt regelmatig KUDO-avonden; zo ook op zaterdag 3 februari vanaf 21.30 uur. De entree is vrij, en ook deze keer maken de KUDO-bands kans op een optreden op Pigpop. Bezoekersstemmen tellen daarbij mee.

KUDO staat voor Kom Uit De Oefenruimte. De avonden zijn bedoeld voor (beginnende) bands die zich willen presenteren, podiumervaring willen opdoen of gewoon graag willen spelen. Pigpop en Taste hebben de handen ineen geslagen. Uit alle bands die meedoen met de KUDO-avonden dit seizoen, wordt een band uitgezocht die Pigpop, dat op 26 mei plaatsvindt, mag openen. Er zal op iedere KUDOavond een afvaardiging van Pigpop aanwezig zijn en het publiek mag ook een stem uitbrengen op de band waarvan zij vinden dat die Pigpop mag openen. Er zijn in totaal vijf KUDO-avonden, en zeventien bands waar uit gekozen wordt. Pigpop zal in overleg met Taste en na het tellen van de publieksstemmen, de keus maken. Tevens zullen er uit de uitgebrachte stemmen twee keer twee vrijkaarten voor Pigpop getrokken worden.

Dit keer treden op: Hadock, Jankity en The Vault.

Hadock is een nieuwe rockband uit Eibergen, met de oude garde uit onder andere Krakatoe, Symmetry, Sixpack en The Marshalls. De band staat garant voor een stevig stukje rock. Zo zullen er nummers voorbij komen knallen van Triggerfinger, Audioslave, en Queens of the Stoneage.

Jankity is een rockband uit de regio Arnhem - Nijmegen. In de bezetting van twee gitaren, bas, drums en zang speelt de band alleen eigen materiaal: rockmuziek waarin heden en verleden samenkomen. Puur, onversneden, vol energie en emotie. Bezetting: Ronnie van Silfhout: bas Jack Winckelmolen: gitaar Jos Hammink: drums Harry Gubbels: gitaar Thamar Elissen: zang.

The Vault is een een pop/rockband met een grote diversiteit aan covers. Drie jaar geleden zijn ze begonnen met Willeke op gitaar, Timo achter de drums en Dinise als zangeres van de band. Sinds afgelopen zomer hebben bassist Lucas en gitarist Lobke zich bij hen gevoegd en zijn ze helemaal compleet. De band krijgt begeleiding van Leon Venderbosch op muziekschool Boogie Woogie waar ze al vanaf het begin met veel plezier mogen repeteren.