Sporthal Den Elshof in Groenlo moet nog tien jaar dienst doen. Foto: Theo Huijskes
Sporthal Den Elshof in Groenlo moet nog tien jaar dienst doen. Foto: Theo Huijskes Foto:

Raadscommissie is unaniem voor vervanging sporthalvloer

Sporthal Den Elshof moet nog tien jaar dienst doen

Door Theo Huijskes

GROENLO - De raadscommissie van de gemeente Oost Gelre heeft zich unaniem achter het voorstel van het college van B&W geschaard om de vloer van sporthal Den Elshof in Groenlo op korte termijn te laten vervangen. Afgelopen jaar werd de beslissing al genomen dat de Elshof nog in ieder geval tien jaar dienst moet doen. Met de instemming door de commissie wordt het voorstel als hamerstuk op de agenda van de raadsvergadering van 6 februari gezet.

VVD-fractievoorzitter Bart Porskamp, wiens fractie in september vorig jaar een motie had ingediend voor vervanging van de vloer, toonde zich verheugd dat de gewenste onderzoeken zijn uitgevoerd. CDA-woordvoerder Carla Heming drong, mede in verband met de veiligheid van de sporters, aan op een snelle en complete vervanging. "Wij hebben geen andere keuze, zeker omdat het prepareren van de huidige vloer een kansloze missie is." José Konings liet namens de fractie van OOG weten dat deze gelegenheid eigenlijk al te lang onderwerp van gesprek is geweest. "Zeker omdat de kwaliteit van de huidige vloer niet meer aan de normen voldoet, moet de vervanging ervan zo spoedig mogelijk worden gerealiseerd, aangevuld door Jan Janssen (D66) met de woorden: "Nu we toch nog zeker tien jaar met deze sporthal doorgaan, moeten wij er ook voor zorgen dat men in die periode zoveel mogelijk plezier ondervindt van een nieuwe vloer."

Toekomst sporthal
De PvdA-fractie keek naast het zijn van een groot voorstander van vervanging reeds vooruit en dit na een periode van tien jaar. Woordvoerder Peter Baks, die zich ook afvroeg of deze investering mogelijk ten koste gaat van andere voorzieningen, wilde weten of de nieuwe sporthalvloer mogelijk nog dienst kan gaan doen bij een andere bestemming van de hal.
Wethouder sport Jos Hoenderboom gaf in een reactie niet alleen aan dat deze investering financieel gezien totaal geen gevolgen heeft voor andere complexen in de gemeente Oost Gelre. "Daarnaast is het zo dat wanneer je het doet, je het ook goed en snel moet doen. En verder ben ik er helemaal van overtuigd dat dit een goede investering betreft. Dit omdat een onderzoek naar het gebruik van de sporthal Den Elshof heeft uitgewezen dat deze hal ook na de komende tien jaar gebruikt zal gaan worden voor sportieve en andere recreatieve activiteiten."