Tafeltennis Grol

GROENLO - Grol 1 tafeltennis heeft het er niet zo goed afgebracht in de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie. De Grollenaren moesten het in de derde klas opnemen tegen Atak 2 uit Aalten. In het begin liepen de wedstrijden nog op rolletjes, maar daarna ging het bergafwaarts. De stand 2 – 2 werd nog bereikt. Daarna is er wonderlijk genoeg niet meer gewonnen.

Zo werd de stand 8 – 2 bereikt. Henk 0, Roy 1 en Andric 1.
Grol 2 daarentegen had een gemakkelijke avond. De voorsprong van 2 – 0 werd geleidelijk uitgebreid tot een duidelijke 7 – 3 overwinning. Wim 3, Herbert 1 en Henk 2. Grol 3 ging op bezoek bij Odion uit Gaanderen. Het werd een avond met lange games en veel spanning. Grol 3 begon verrassend slecht en zo kwam men al gauw achter te staan met 2 – 0. Gelukkig kon de stand snel veranderd worden en werd het na de gelijke stand van 3 – 3 een op en neergaande strijd. Na de 3-3, werd het 4 –4 en de eindstand 5 – 5. Jan 2, Ben en Frans 1. Grol 4 bracht het er ook goed af tegen Dropshot 3. Na de opmerkelijk 2 – 0 achterstand begon Grol 4 aan een overwinningenreeks. Zo werd het 7 – 3 voor Grol 4. Thomas 2, Frans 2 en Frits 2. Grol 5 moest een duidelijke nederlaag incasseren tegen Atak 4. Alleen het dubbel bracht nog een puntje op en kon de eer gered worden. Theo, Caroline en Priscilla 0.

Uitslagen. Atak 2 - Grol 18 – 2, Grol 2 - Drusus 2 7 – 3, Odion 3 - Grol 35 – 5, Grol 4 - Dropshot 3 7 – 3, Atak 4 - Grol 59 – 1.

Uitslagen handbal Grol

GROENLO - Er stond afgelopen zaterdagavond een spannende wedstrijd voor de handbal Dames 1 van Grol op het programma. Namelijk tegen de nummer 2: DSVD 3 uit Deurningen. Grol stond derde, met één punt achter hen. Iedereen was er op gebrand om de twee punten in Groenlo te houden. In het begin ging het gelijk op voor beide teams, dus daar bleek uit dat ze aan elkaar gewaagd waren. Er werd snel gespeeld en ook goed verdedigd aan beide kanten. Na een half uur stond het 8-8 op het scorebord.

In de tweede helft startten de dames van Grol goed, gemotiveerd om de punten in Groenlo te houden, wat aardig leek te lukken. Ze liepen uit naar 15-11, met nog een kwartier te spelen. Doordat de druk opliep, werd het spel paniekeriger en statischer waardoor DSVD wist terug te komen tot 17-17. Met een nog een paar minuten op de klok werd er goed verdedigd en scoorde Grol nog een punt wat de stand op 18-17 bracht. Helaas wisten de dames uit Deurningen de laatste aanval ook te scoren. Dit resulteerde een eindstand van 18-18. Teleurgesteld want er had meer ingezeten, maar desondanks hebben de dames van Grol gevochten tot het eind. Aankomende zondag 4 februari spelen de dames van Grol om 14.25 uur uit in Wierden tegen de dames van Kedingen.

HV Grol Dames 2 – Blauw Wit Dames 1
Afgelopen zaterdag stond er voor Dames 2, koploper, de belangrijke wedstrijd tegen Blauw-Wit, de nummer 2 op de ranglijst, op het programma. Uit eindigde deze wedstrijd in een gelijkspel dus de dames waren gebrand om thuis te winnen.
De afspraken vooraf waren duidelijk: het eigen spel spelen en niet gek laten maken door de verdediging. Het begin was stroef van beide kanten maar na 20 minuten spelen met een stand van 4-3 leek het kwartje te vallen: De dames van Grol liepen naar een 8-4 ruststand.
In de rust werd duidelijk dat de verdediging goed stond, maar dat in de aanval meer bewogen moest worden, waarbij ook niet te gehaast afgerond moest worden. Met vertrouwen begonnen de dames van Grol aan de tweede helft. Ze trokken de lijn van eind eerste helft door wat mooie aanvallen opleverde en na 10 minuten in de tweede helft stond er 12-6 op het scorebord. Grol bleef geconcentreerd spelen en hard werken in de verdediging. Tien minuten voor het einde was de wedstrijd wel gespeeld en begon de vermoeidheid toe te slaan. Dit resulteerde in een eindstand van 17-11 in het voordeel van de Dames 2 van Grol. Ze staan nu 4 punten los van de nummer 2 en zijn dus op koers voor het kampioenschap. Nu even 2 weken rust en dan mogen ze 17 februari weer aantreden tegen de dames van Stevo.

HV Grol E2 - DFS Arnhem E4
Afgelopen zondag speelde Grol E2 thuis tegen DFS Arnhem. Arnhem nam deze wedstrijd zeer serieus. Na een stevige warming-up volgde een uitgebreide tactische bespreking. Grol scoort snel 1-0 en in dezelfde minuut komt Arnhem terug en maakt 1-1. Vervolgens loopt Arnhem uit. Grol werkt hard en speelt goed samen maar gaat met een 2-9 achterstand de pauze in. De tweede helft is het beeld hetzelfde. Er wordt gevochten als leeuwen en Grol laat de kop niet hangen. Er worden mooie kansen gecreëerd maar het mag niet baten. Helaas word er met 4-20 verloren, maar de geweldige instelling verdient een groot compliment.