Afbeelding
Foto: In het brouwhuis van Grolsch werden de vijf Jubileum Beugels nog eens gepromoot. Foto: Theo Huijskes

Koninklijke Grolsch ontvangt CV De Knunnekes

Waardig eerbetoon in het kader van het 55-jarig bestaan

Door Theo Huijskes

GROENLO - Het is een bekend gegeven dat Grolsch en De Knunnekes een warme twee-eenheid vormen en dat ook op alle mogelijke manieren uitstralen. In het kader van 55-jarig bestaan viel een forse delegatie van carnavalsvereniging De Knunnekes een warm onthaal ten deel in de Koninklijke Grolsch Bierbrouwerij, gehuisvest aan de Brouwerslaan in Boekelo.

Voorafgegaan door stadsprins Henk-Jan I en stadsadjudant Maurice, beiden werkzaam bij de Grolsch, werd het met de bus vervoerde gezelschap bij binnenkomst verwelkomd door een delegatie van het bierconcern, alsmede door enkele vertegenwoordigers van Drankenhandel De Klok. Naast prins en adjudant, president en vorst, bestuursleden, leden van de raad van elf en andere Knunnekes-betrokkenen, waren deze keer vanzelfsprekend ook de vijf ontwerpers van de Grolsch Jubileum Beugel van de partij: de Grolse carnavalisten Ard Gelinck, Peter Konings, Maarten Kooiker, John Ligtenberg en Willem te Molder.

Het Grolse gezelschap werd welkom geheten door manager marketing operations Tom Huijskes met Alex Evenhuis en Stephan Stoffels. Huijskes toonde zich met name in zijn nopjes met het feit dat Knunnekes en Grolsch zoveel overeenkomsten vertonen en dat dit laatste mogelijk de oorzaak is van het feit dat het huidige jubileum-prinsenpaar het 'elfde' paar is met een Grolsch-achtergrond. Naast het nuttigen van de nodige biertjes, vergezeld van een hapje eten, werd er ook nog een uitstapje gemaakt naar de Grolsch-proefbrouwerij, het werkdomein van prins Henk-Jan ten Brincke, en een pauze ingelast voor een fotoshoot, waarbij met gepaste trots de vijf Grolsch Jubileum Beugels werden gepromoot.