Aanmelden voor muziektheaterproject kan nog

REGIO - Op woensdagavond 10 januari is het eerste seizoen van het project 'Muziektheater maak je samen' van start gegaan. Dit kunstproject is een initiatief van Boogie Woogie cultuurcentrum in samenwerking met zorgaanbieders Estinea en De Lichtenvoorde, de Hamalandschool Lichtenvoorde, VSO-school het Bariet in Lichtenvoorde en het Graafschapcollege. Door middel van activiteiten als muziek, dans, toneelspelen en schilderen wordt toegewerkt naar de uitvoering van een prachtig muziektheaterstuk voor publiek. Aan het project doen bewoners van de zorginstellingen mee maar ook mensen die begeleid zelfstandig wonen of dagbestedingsactiviteiten bezoeken. Ook leerlingen van het Bariet, Voortgezet Speciaal Onderwijs, hebben zich aangemeld. Iedereen krijgt de kans op plezierige wijze zijn of haar talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Dit alles onder begeleiding van professionele kunstdocenten. Daarnaast spelen ook lokale amateurkunstenaars een rol.

Met dit project hopen de samenwerkende partijen te bereiken dat actieve deelname van de doelgroep aan culturele activiteiten gestimuleerd wordt en mensen met elkaar verbonden worden.
De wekelijkse lessen zijn steeds op de woensdagavond, vanaf 18.30 uur tot 20.00 uur (soms tot 20.30 uur). De eerste serie van 7 bijeenkomsten vindt plaats in de Hamalandschool, van Ostadestraat 17, in Lichtenvoorde.
Aanmelden kan nog. Er zijn nog enkele plekken vrij. iedereen van 14 jaar of ouder met belangstelling voor dit project, kan zich aanmelden bij Perron 8 van De Lichtenvoorde, via perron8@delichtenvoorde.nl of via 0544 - 371 130. Ook zijn projectleider Harry ten Brinke, harry@boogiewoogie.nl (06 – 4845 6552) en muziekdocent Jan Willem van de Velde (06 - 4835 5663) te bereiken voor opgave en het geven van meer informatie. De kosten zijn 4 euro per keer.
Voor ondersteuning van de lessen en opvoeringen is men nog op zoek naar gevorderde muzikanten en theaterspelers. Wie het leuk lijkt om mee te doen, kan zich melden bij projectleider Harry ten Brinke, harry@boogiewoogie.nl (06 – 4845 6552).


Matinee met Krabbenkoor uit Harreveld

GROENLO - In Marga's Grand café, locatie de Molenberg in Groenlo treedt op zondag 18 februari van 14.30 uur tot 16.00 uur het Krabbenkoor op. De entree is 5 euro, inclusief koffie en consumptie. Kaartjes zijn te koop bij de receptie en in Marga's Grand café.

Het Krabbenkoor is een familiekoor. In Harreveld is de familie bekend onder de naam 'familie Reinas'. Jaren geleden, toen oma Krabben bewoonster van Antoniushove in Lichtenvoorde was, kwam de vraag van de directie of er eens een gezellige avond voor alle bewoners van Antoniushove georganiseerd kon worden. Oma Krabben had dat ook gehoord en zei: "Ik zal eens aan mijn kinderen vragen of ze dat willen doen". Oma en opa Krabben hadden elf kinderen die allemaal een aardig deuntje konden zingen. En zo is het gekomen. In het verleden heeft de familie enkele malen de instuif in de Antoniushove verzorgd en opgetreden voor onder nadere de KBO en de Zonnebloem. Helaas zijn een aantal familieleden overleden. Nu vormt de bekendste van de Krabbens, Fons, samen met familieleden een koor. Een gelegenheidskoor dat een repertoire heeft van bekende nummers in het Nederlands, Duits en Engels. Begin januari hebben ze wederom tijdens de instuif bij Careaz, in Lichtenvoorde opgetreden, met veel goede en positieve reacties.


Oud-leerlingen zingen met Dekoor in Marianum Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Na het behalen van hun VWO- diploma aan het Marianum, gingen Joost Teunissen (24) en Lonneke van der Weerd (23) studeren in Utrecht. Daar auditeerden ze bij jazz-pop koor Dekoor Close Harmony, met succes! Inmiddels zingen Joost en Lonneke al respectievelijk zes en vijf jaar bij de groep. Hun liefde voor muziek begon ooit op hun school Marianum waar altijd veel aandacht was voor podiumkunsten.

Dekoor Close Harmony is een koor bestaande uit dertig studenten uit Utrecht. Ze staan onder leiding van Christoph Mac-Carty. Allerlei muziekstromingen passeren de revue: lichte muziek zoals jazz, rustige ballads, stevige pop, swingende latin, big-band, musicalsongs, maar ook experimentele en klassieke stukken. Het koor zingt a capella of wordt begeleid door een geweldig combo bestaande uit piano, bas en drums.

Jaarlijks speelt Dekoor een eigen show in theaters door het hele land en regelmatig wordt Dekoor benaderd door artiesten voor een samenwerking, met als grote hoogtepunt twee optredens met de Rolling Stones in 2014. Onlangs trad de groep een aantal keer op met de Nederlandse band Di-rect. In 2010 zette Dekoor zich voor het eerst wereldwijd op de kaart tijdens de World Choir Games in China; ze werden wereldkampioen Jazz. In 2012 behaalde Dekoor naast de wereldtitel Jazz ook de eerste prijs in de categorie Pop in Amerika. Beide titels werden met succes verdedigd in 2014 in Letland. Aankomede zomer vinden de World Choir Games plaats in het kloppend hart van de korenmuziek: Zuid-Afrika. Dekoor wil niets liever dan de wereldtitels prolongeren. Om dit plan te realiseren is Dekoor een grootschalige crowdfunding gestart. In dit kader geeft Dekoor een concert (met combo) op de oude school van Joost en Lonneke, Marianum, locatie Lichtenvoorde.