Het Ossenkämper toernooi. Foto: PR
Het Ossenkämper toernooi. Foto: PR Foto:

Gezellig 'Ossenkämper
Boerengolftoernooi'

LIEVELDE - Opnieuw werd dit jaar het Ossenkämper boerengolftoernooi gehouden in Lievelde.

Om eens een ander parcours te spelen dan de Boerengolfbaan van kaasboerderij Weenink werd in de winter van 2006 voor het eerst een pop-up Boerengolfbaan uitgezet op de weilanden van Wilfried Maarse. Team Nijko consult wilde weten of het beter speelde dan het team van de Werktuigenvereniging. Na de eerste ronde werd een opwarmertje, de 'Ossenkämper' gedronken. Men speelde twee rondes en na afloop erwtensoep met worst en borrelen. Wie gewonnen heeft is inmiddels vergeten, maar het was zeker gezellig. Zo is een traditie geboren. Elk jaar begin februari zorgen Wilfried en Rita Maarse er voor dat de Boerengolfbaan klaar ligt en de erwtensoep klaar staat. Dit jaar onder winterse omstandigheden: koud en nat, maar weer of geen weer Boerengolfspelers spelen altijd.
Na twee rondes van tien holes hebben Jan Peters van De Melktap en Hemmie Spekschoor van Team Lievelde 136 slagen en zijn daarmee winnaars. De erwtensoep smaakte goed en het bleef nog lang gezellig in de keuken bij de familie Maarse. Info: www.boerengolf.nl.


Begeleiders gezocht voor internetcafé

GROENLO - Het internetcafé van de bibliotheek Groenlo is op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die mensen in het internetcafé willen begeleiden.

In de Bibliotheek Oost-Achterhoek, vestiging Groenlo komt al jaren elke maandagmorgen (september tot en met mei) een min of meer vaste groep mensen samen in het internetcafé. Ontmoeting en gezelligheid is belangrijk in de eerste 15 minuten, daarna gaat men aan de slag op de beschikbare laptops.
Elke week krijgt de groep een aantal vragen voorgelegd waarop zij het antwoord op internet moet vinden. Al doende raakt men steeds meer vertrouwd in de digitale wereld. Vanwege het vertrek van één van de begeleiders zoeken we vervanging. Belangstellenden kunnen mailen naar lynn.karsijns@oostachterhoek.nl, 06-12475285.