De gehuldigde vrijwilligers van Vincentius/PCI Groenlo met vlnr Harrie Klein Tank, Riet te Brake en Aloys Reinders. Foto: Theo Huijskes
De gehuldigde vrijwilligers van Vincentius/PCI Groenlo met vlnr Harrie Klein Tank, Riet te Brake en Aloys Reinders. Foto: Theo Huijskes Foto:

Vincentius/PCI Groenlo huldigt trouwe leden

GROENLO - Tijdens jaarvergadering van de vereniging Vincentius/PCI (Parochiƫle Caritas Instelling) Groenlo zijn drie leden gehuldigd vanwege hun lange staat van dienst als vrijwilliger. De gelukwensen van voorzitter Jan Pape, vergezeld van een boeket bloemen, waren voor Riet te Brake, dertig jaar vrijwilliger, en voor Harrie Klein Tank en Aloys Reinders, beiden 50 jaar vrijwilliger, van vrijwilligersorganisatie, die zich bezighoudt met ondersteunen van minderbedeelden in de samenleving.

Door Theo Huijskes

Alle drie de jubilarissen blijven zich, ook na hun jubileum, inzetten voor 'hun' Vincentius. Zo is Riet te Brake, die ook gedurende een periode van 19 jaar het penningmeesterschap heeft behartigd, actief als lid van de cliƫntenraad. "Het is in zijn totaliteit een warme club, waarbinnen maar liefst 65 vrijwilligers zich op alle mogelijke manieren inzetten en daar wil ik onderdeel van uit blijven maken."

Ook Harrie Klein Tank, altijd werkzaam geweest in het Groenlose bankwezen, weet ondanks zijn inmiddels 85-jarige leeftijd niet van ophouden.

"Ik ben in 1966 lid geworden en was dus twee jaar geleden reeds vijftig jaar vrijwilliger. In verband met mijn ziekte kon daar toen geen aandacht aan besteed worden. Maar ik ben terug en blijf, voor zover dat in mijn vermogen ligt, mij inspannen voor deze prachtige vereniging." Klein Tank is niet alleen penningmeester maar ook secretaris geweest. Als hoogtepunten van zijn lidmaatschap beschouwt Klein Tank de ontwikkeling van de Vincentius-winkel en de succesvolle kledinginzamelingsacties ten behoeve van Stichting Mensen in Nood 's-Hertogenbosch.        

Mensen gelukkig maken
"Mijn doelstelling is nog precies hetzelfde als 50 jaar geleden", zegt jubilaris Aloys Reinders in een eerste reactie. "Het blijft te allen tijde een wens om te geven en niet om te nemen. Wat is er nog mooier in het leven dan mensen gelukkig maken. Mensen die het financieel heel moeilijk hebben, die afhankelijk zijn van een bijdrage in de eerste levensbehoeften, die afhankelijk zijn van de voedselbank." Reinders, wiens ouders ook al actief waren binnen de Vincentiusvereniging Groenlo, werd destijds gevraagd door wijlen Wim Roerdink. "Ik kan mij nog goed herinneren dat wij in 1982 met de voormalige winkel van juwelier Van Hattem in de Kerkstraat een begin maakten met onze Vincentius-winkel, uitgegroeid tot de huidige winkel in de Oranjestraat".

Reinders maakt momenteel met vijf collega-vrijwilligers deel uit van de locatiecommissie, die - vanwege ruimtegebrek op de huidige locatie - pogingen in het werk stelt om een ander onderkomen te krijgen. "En dat bij voorkeur in voormalig CC De Bron, voor mij nog steeds de RK Mariakerk, die destijds financieel mogelijk is gemaakt door de kerkgangers zelf en daarom - naar mijn mening - ook weer in handen moet komen van dezelfde kerkgangers." Harrie Klein Tank knikt instemmend. "Ondanks alle veranderingen zijn wij als Vincentiusvereniging nog altijd de uitvoerende kerk."


Rechtzaak Knunnekes vs Roverszonen

Vervolg voorpagina

Besloten zitting
De rechtszaak, een besloten zitting, zal zondagmorgen om 11.11 uur plaatsvinden in Brouwhuys De Lange Gang in Groenlo. De meervoudige kamer van de rechtbank zal deze morgen snelrecht toepassen op deze zaak en daaraan heeft iedereen zich te conformeren. "Wij als Prinsen en Eregarde hebben echter een groot vertrouwen in de beide rechters, die gespecialiseerd zijn in dergelijke kwesties, en die deze zaak zullen behandelen. Daarnaast zal ook mevrouw de burgemeester Mr. A. Bronsvoort die morgen toezien op het verloop van dit proces", zo besluit Walterbos. Roverszonen Jan, Eddy en Robert hebben toegezegd op de zitting te zullen verschijnen. "Wij gaan er vanuit dat wij met behulp van onze advocaat, vrijgesproken worden. Het recht zal zegevieren!", aldus Jan Kruip.