Programmering ZSOM in De Molenberg

GROENLO - Het tv-programma van de ZSOM wordt op verschillende momenten uitgezonden in De Molenberg. Deze week bevat het programma de volgende onderdelen.

ZSOM Regiojournaal
Nieuws en actualiteiten uit de regio.

Trio Sandra Vanreys
Op zaterdag 4 februari 2017 heeft de ZSOM opnames gemaakt van het concert van Trio Sandra Vanreys, bestaande uit Pauline en Marius Duurland en natuurlijk Sandra Vanreys. De afgelopen jaren heeft het trio een groot aantal optredens gedaan waarin ze verschillende muziekstijlen ten gehore brachten zoals folk en country maar ook Nederlandstalige muziek. Het trio speelt keer op keer met veel enthousiasme en passie. Vandaag het eerste deel.

ZSOM Regiojournaal
Opnieuw nieuws en actualiteiten uit de regio.

Toneelvereniging Tof Volk
Op 25 januari 2018 heeft de ZSOM opnames gemaakt van het toneelstuk Het begon in Monte Carlo, opgevoerd door toneelvereniging Tof Volk uit Vragender.

Sjef Kruk, bankwerker van beroep, komt van een vakantiereisje terug uit Nice. Hoe het allemaal precies gebeurd is, weet hij zelf ook niet, maar het begon allemaal in het casino te Monte Carlo. En nu is hij miljonair. Alleen heeft zijn dochter Willy hier wat meer moeite mee. Zij moet nu halsoverkop met haar handjes over elkaar gaan zitten en het werk aan een dienstmeid over laten. Ook de butler die pa in dienst heeft genomen, jaagt haar de schrik op het lijf.
Wat moet de buurt hier wel niet van denken! In het bijzonder hun bovenburen Greet en Kees, die geregeld bij hen over de vloer komen, hebben er zo hun gedachten over. En tante Stien, die hun altijd wat toestopte, omdat ze het niet breed hadden.
Alles staat op zijn kop… Vandaag het eerste deel van dit toneelstuk.


www.zsom.nl


Kaartverkoop Matthäuspassion van start

ZIEUWENT - Paaspop-klassiek brengt op Goede Vrijdag 30 maart voor de elfde keer een Passie van Bach in Zieuwent. Inmiddels een traditie in de Achterhoek op Goede Vrijdag: een door Emile Engel geleide professionele uitvoering van de Matthäus in de Werenfriduskerk midden in het dorp; een kerk met de uitstraling van een kathedraal.

Door de moderne aanpak in techniek: een prachtig uitgelichte kerk in kleuren passend bij de sfeer en de weergave via grote beeldschermen wordt gezorgd voor een intense beleving. De schermen geven een gedetailleerd beeld van de orkestmusici, koor, dirigent en solisten en hun beleving tijdens het concert. De uitvoering in Zieuwent wordt door recensenten en publiek daarom geroemd om de totaalbeleving.
Het verhaal van de Matthäus Passion door Bach spreekt anno 2018 nog steeds tot de verbeelding omdat de thema's nog altijd actueel zijn. Liefde verraad, bedrog en lijden weergegeven in klanken die emoties bij ons oproepen, zorgen voor herkenning en soms herbeleving bij de luisteraar van nu. Aan dit concert van J.S. Bach werken ongeveer 100 uitvoerenden mee.

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor de Matthäus Passion is van start gegaan. Meer informatie, ook daarover, op de website.
Wij houden u de komende weken op de hoogte van bijzonderheden over deze heel speciale uitvoering.


www.paaspopklassiek.nl


Pubquiz voor goed doel door JCI Oost-Achterhoek

WINTERSWIJK/GROENLO/LICHTENVOORDE/AALTEN - JCI Oost-Achterhoek, beter bekend als de Junior Kamer, houdt na groot succes van voorgaande edities ook in 2018 weer de JCI Pubquiz met uitdagende vragen in verschillende categorieën op zaterdag 24 maart bij Café Kras in Groenlo. De opbrengst van de pubquiz gaat naar goede doelen.

Vanaf 20.00 uur zijn teams van maximaal drie personen welkom. De JCI Pubquiz start om 20.30 uur. Teams bestaande uit collega's, vrienden, bekenden of familie mogen hun hersenen laten kraken over verschillende Pubquiz vragen waarbij het ook om gezelligheid draait.

De kosten bedragen 30 euro per team. Dit bedrag is inclusief twee drankjes per persoon en een aantal hapjes. Deelnemers kunnen die avond contant betalen.

Vanwege de beperkte ruimte kan men zich aanmelden met teamnaam en leden via pubquiz@jcioa.nl, uiterlijk 17 maart (vol = vol).
JCI Oost-Achterhoek is een mooie mix van een groep jonge, ondernemende en enthousiaste mensen uit de gemeentes Oost-Gelre, Winterswijk en Aalten die zich als vereniging richt op de ontwikkeling van mensen, de maatschappij en het bedrijfsleven.


www.jcioa.nl/pubquiz/