Vriendengroep De Snikkels wint bij de kleine wagens. Foto: Ferry Broshuis
Vriendengroep De Snikkels wint bij de kleine wagens. Foto: Ferry Broshuis Foto:

Optocht overtreft alle verwachtingen

Inventief, origineel, gevarieerd en vol met humor

GROENLO – De verwachtingen voor de optocht van de dit jaar 55 jaar bestaande carnavalsvereniging de Knunnekes waren hoog gespannen.

Door Ferry Broshuis

Zondagmiddag bleek dat die hoge verwachtingen zelfs nog wat aan de lage kant waren. Volgens velen de beste optocht die de Knunnekes ooit op straat hebben gebracht; inventief, origineel, gevarieerd en met veel, heel veel humor.
De Grolse narren hadden er zeer serieus werk van gemaakt. Grolle kent traditioneel veel loopgroepen die zich ook behendig door de knusse, nauwe en prachtig versierde straten van de binnenstad wurmen. Duizenden toeschouwers genoten van die prachtig versierde formaties waar zelfs aan elk detail aandacht was besteed. Maar ook grote wagens waarbij op ludieke wijze werd gewezen op een aantal heikele onderwerpen, zoals de wietproblematiek van Kamperman.

Kei
Tussen al die prachtige kleuren en bonte mensenformaties was ook de 'kei van Lichtenvoorde' te zien en te bewonderen. Een opvallende deelnemer! Zoals bekend is die kei vorig jaar geschonken en 'neergelaten' in de Grolse gracht. Een soort geschenk van Lichtenvoorde aan de Grolsen. Maar daar dachten ze in Grolle toch wat anders over.

Lees verder op pagina 3