Bij de kinderen wonnen De Frunzels. Foto: Ferry Broshuis
Bij de kinderen wonnen De Frunzels. Foto: Ferry Broshuis Foto:

Optocht: inventief, origineel, gevarieerd en vol met humor

Vervolg van de voorpagina

GROENLO - Zondagmorgen werd er nog een vrolijke rechtszaak over gevoerd (voor het verslag zie elders in deze krant) en de uitspraak was, dat de mensen uit Lichtenvoorde met kei en al door de stad moesten trekken. Een soort ludieke taakstraf dus. Zo werd het een grappig onderdeel van de optocht en konden de schuldigen toch ook mooi genieten van al het moois in de stad Grol.

Natuurlijk kwam het Las Vegas van de Achterhoek weer voorbij en vele prachtige loopgroepen maakten in hun presentatie een ludieke verwijzing naar prins Henk Jan I en adjudant Maurice die een flinke kennissen- en vriendenkring blijken te bezitten!

Begin
Voor de optocht begon had in de raadzaal van het stadhuis stadsprins Henk Jan I de sleutels van de stad al overhandigd gekregen van burgemeester Annet Bronsvoort. Het werd in die raadzaal een prachtige carnavaleske zitting met proclamaties en toespraken van jeugdprins en adjudant, van het prinsenpaar van de Tönnekes, van de tweede jeugdprins en adjudant en natuurlijk van de stadsprins en zijn adjudant zelf. Ze zeiden ondermeer dat je carnaval het hele jaar viert; 'dat is wel lang maar ook heel erg mooi!'
En natuurlijk ontbrak ook dit jaar de klokkenluider niet. Miquel Porskamp hield een prachtige toesprak waarin hij ondermeer pleitte voor een verenigingshal in Groenlo. En daarna kon het gezelschap, staande op het bordes genieten van de optocht.

Daarin zoals gezegd prachtige onderwerpen; wat bijvoorbeeld te denken van de spreuk 'compleet van Gogh los' met een prachtige mammoetgrote tekening van de beroemde van Gogh, een onderwerp waarvoor de vriendengroep de Snikkels tekende. Maar ook het stierenrennen in Pamplona was zo'n aansprekend onderwerp, evenals de strandverkopers van CG Punani. Het waren allemaal onderwerpen die de juiste stemming erin brachten. Natuurlijk ook veel dweilorkesten in de optocht en de muziek bleef in de nauwe straten van Groenlo lekker hangen.
En na de optocht was het overal carnaval; de Knunnekes hebben een mooie prestatie neergezet. Chapeau!

De uitslagen van de carnavalsoptocht in Groenlo zijn als volgt.
Grote wagens: 1. De Bittere Ballenjongens Carnaval de los Muertos -de wagen, 2. KMZ Het Las Vegas van de Achterhoek, 3. Kroam'13 Neptunia en het mysterie van de blauwalg, 4. De K.Z.B. Iet Wiet Planten Kwiet, 4. Grol 3ters De kop is d'r weer af, 5. 4us (Vier-us) Spoorloos deur-denderen, 6. De Kanonniers T's weer fan-taste-isch, 7. C.V. De Noamatters Prinsenwagen C.V. De Noamatters, 8. CV Barregaanders Taxi.

Kleine wagens: 1. Vriendengroep de Snikkels Compleet van Gogh los!, 2. Via Via Masaai, 3. De Popo's Vliegtuig, 4. Elsje Baardmannetjes, 5. De Popies ELFstedentocht, 6. As Deus De Tied Dring(k)t.

Kindergroepen: 1. De Frunzels 'Vlogger was alles better!', 2. Elsje Kidz De kuukens van Elsje, 3. Duo Gockel Knuffelcrimineel.

Grote loopgroepen: 1. C.G. Punani Neet Tegen An Te Sjouwen, 2. De Dorstiband Neet tegen an te houwen, 3. DMG Op hol met het carnaval in Grol, 4. Tapsa Pracht uut de Grolse gracht, 5. De Bittere Ballenmeisjes Carnaval de los Muertos -de stoet, 6. La Fiesta's Veur ons gin oktoberfest wi'j brouwt in ons eigen nest!, 7. Ieder Jaar Anders (IJA) Neet Te Temmen!, 8. Duo Penotti Carnaval 3 dagen aan de bar(re), 9. De Gouden Rakkers Na 3 dagen staan wij op z'n kop, 10. De Vogelvrije Kwakkels All about haka!, 11. Stamppot Wij lopen in ons eendje, 12. Delirium Kloepoek Toers goes Grolle!, 13. BOF96 Carnaval Flauwek(r)ul, 14. Nu of Nooit Nu of nooit gooit hoge ogen.

Kleine loopgroepen: 1. Elsje Fiederelsje De paradijs veugeltjes van Grolle, 2. De Grolly Dots Met John tussen de bene neemt disse deerNe d'r nog ene, 3. 6 voor 12 Zeg het met bloemen, 4. Pink Ladies Zo trots as ne Pauw! 55 joar carnaval in GROLLE!!!, 5.Hertenkamp Neet tegenan te puzzelen!, 6. De Dearntjes Draken.. ,7.MUG'S Giraffe, 8. De Dwergen Wij zijn er weer bij, 9.Club Sherry & Shandy Kittig & Kattig, 10. Eric Oud Luttikhuis Kruimeldief.

Kapstok aanmoedigingsprijzen: 1. De Frunzels 'Vlogger was alles better!', 2. C.G. Punani Neet Tegen An Te Sjouwen, 3. MUG'S Giraffe, 4. Hertenkamp Neet tegenan te puzzelen!, 5. De Gouden Rakkers Na 3 dagen staan wij op z'n kop

Winnaar de Knunnekes-Award: 33 Grol 3ters
Winnaar Publieksprijs: Kroam'13
Winnaar Stad Grolle Straatprijs: Laantje van Morgenzon


Koppel Pasman- te Vogt wint vierde kaartavond

BELTRUM - Het koppel Harrie Pasman/Theo te Vogt werd overtuigend winnaar, met een bijzonder hoge score van 1482 punten, van de vierde kaartavond van het seizoen 2017-2018 georganiseerd door DIOS-Beltrum. De spelsoort was twintigen; er werd gespeeld in koppels van twee personen. Het werd een gezellige avond met veel strijd om de punten.

Het koppel Jan Elshof/Wim te Woerd eindigde op de tweede plaats met 1387 punten en het koppel Lucy Ribbers/Annemieke Bouwmeesters eindigde op de derde plaats met 1378 punten.

De volgende en tevens laatste kaartavond van dit seizoen wordt gehouden op zaterdag 10 maart.