Joke Pot en René Hoijtink in gesprek voor zij in de auto het tracé op gaan. Foto: Rob Stevens
Joke Pot en René Hoijtink in gesprek voor zij in de auto het tracé op gaan. Foto: Rob Stevens Foto:

Deel nieuwe N18 in gebruik

GROENLO/EIBERGEN - De aanleg van de N18 vordert gestaag. Eind april kan waarschijnlijk het hele nieuwe tracé tussen Groenlo en Enschede door het verkeer worden gebruikt. Vorige week werd het eerste stuk N18 tussen Groenlo en Eibergen in gebruik genomen, nadat de laatste verbindingstukken asfalt waren gelegd. Aan de ingebruikname werd woensdagavond een kleine bestuurlijke plechtigheid gewijd, in aanwezigheid van twee wethouders, vertegenwoordigers van Rijkswaterstaat en Noaber 18, medewerkers van beide gemeenten, de pers en andere belangstellenden.

Door Rob Stevens

Wethouder Joke Pot van Berkelland sprak daarbij van een memorabel moment, als laatste in een hele reeks wethouders die zich decennia lang met de kwestie N18 hebben bezig gehouden.

Bij wethouder René Hoijtink van Oost Gelre gingen de gedachten uit naar de vele verwensingen die hij jarenlang had geuit als hij weer achter een vrachtwagen of tractor zat, op het traject van de oude N18 vanuit zijn woonplaats Groenlo naar zijn werkgever in Haaksbergen. "Dat is binnenkort verleden tijd", sprak hij. "We kunnen nu ons vizier richten op het stuk tussen Varsseveld en Groenlo." De beide verkeerswethouders namen vervolgens het traject officieel in gebruik, door het nieuwe tracé dat hun gemeenten nu verbindt als eerste burgers door een autoraam te bekijken, comfortabel gezeten op de achterbank van een elektrische auto van Rijkswaterstaat. Lees verder op pagina 3