Jeroen Porskamp met het Gouden Knunneke op zijn revers. Foto: Marcel Houwer
Jeroen Porskamp met het Gouden Knunneke op zijn revers. Foto: Marcel Houwer Foto:

Gouden Knunneke voor twee actieve leden

Eervolle onderscheiding voor Jeroen Porskamp en Gerry Meulenbeek

Door Theo Huijskes

GROENLO - Carnaval 2018 is weliswaar een gepasseerd station. Desalniettemin mag in deze krant niet onvermeld blijven dat een tweetal actieve leden van carnavalsvereniging De Knunnekes tijdens de drie dolle dagen de hoogste verenigingsonderscheiding hebben ontvangen. Het gaat hier om Jeroen Porskamp en Gerry Meulenbeek, die dit jaar de eer te beurt viel om het Gouden Knunneke opgespeld te krijgen. Dit laatste werd verricht door president Maarten Kooiker en vorst Miquel Porskamp van de Groenlose carnavalsclub.

Jeroen Porskamp werd met de eervolle onderscheiding verrast op Tulpendinsdag in carnavalshoes City Lido, tevens de plek waar hij reeds jaren achtereen zijn vrijwilligerswerk ten behoeve van de Grolse carnavalsclub verricht. Tijdens de zitting van het Tweede Jeugdcarnaval werd Porskamp letterlijk en figuurlijk in het licht gezet. President Kooiker noemde de te onderscheiden vrijwilliger iemand, die achter de coulissen al meer dan elf jaar actief is en dat met name wat betreft de bediening van licht en geluid bij tal van activiteiten en festiviteiten. "Jij bent iemand die zijn werk uiterst plichtsgetrouw verricht en daarvoor alles aan de kant zet. Jouw kennis en ervaring op het gebied van geluid en licht komt onze vereniging enorm goed van pas. Ondanks je werk bij De Huttenheugte in Coevorden, heb je er nooit geen moeite mee om telkenmale de afstand van '111' kilometer te overbruggen om De Knunnekes van dienst te kunnen zijn. Daarnaast offer je zelfs snipperdagen op om je in Groenlo ten behoeve van alle carnavalsactiviteiten te kunnen inzetten."

Op carnavalszondag was het Gerry Meulenbeek, Grollenaar in hart en nieren, die op de Kanonswal bij de officiƫle aftrap van de drie dolle dagen het Gouden Knunneke kreeg opgespeld. Meulenbeek stopt na '11' jaar als lid van de Raad van Elf. Een functie die hij altijd nauwgezet en zeer betrokken heeft uitgeoefend. Gedurende de afgelopen elf jaar is hij ook nog eens geruime tijd Raadsheer geweest en in die functie tevens lid van het algemeen bestuur van CV De Knunnekes. Vorst Miquel Porskamp kenschetste Meulenbeek als iemand die de zaakjes binnen de Raad van Elf altijd uiterst correct regelde en daarbij datgene wat hij van zichzelf eiste ook van zijn collega-leden van deze carnavalsgeleding eiste. "Je was iemand van het protocol en de etiquette", aldus vorst Porskamp. Gerry Meulenbeek is als raadsheer opgevolgd door Pascal Heutinck.