Start Boekenweek Achterhoek en Liemers 2018

REGIO - Van zaterdag 3 tot en met 10 maart organiseren de Dialectkring Achterhoek en Liemers, het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers en Vrienden van de Streektaal Lochem voor de twintigste keer de Boekenweek Achterhoek en Liemers. Gedurende de Boekenweek worden de streektaal en boeken uit en over de streek onder de aandacht gebracht.

Tijdens de start van de Boekenweek op zaterdag vindt in De Brink te Zelhem de verkiezing van het Beste Boek Achterhoek en Liemers 2017 plaats en wordt het boekenweekgeschenk 'Flonkergood' gepresenteerd. Het thema van Flonkergood, een bundel met verhalen in de streektaal, is dit jaar 'Natuur en landschap'. Tijdens het programma op 3 maart verzorgen enkele auteurs van Flonkergood presentaties en lichten de auteurs hun als Beste Boek 2017 genomineerde boek toe. Joop Hekkelman verzorgt de presentatie en de muzikale intermezzi worden verzorgd door André Valkenman en Stef Woestenenk.

De genomineerde boeken zijn: Huis & Habitat, Pieter en WillyPeter (P. van Tuijl), Jaarboek Achterhoek en Liemers 41, de reformatie in Achterhoek en Liemers (P. Bresser, L. van Dijk, W. van Heugten, W. Meijerman en A. Stern), In het voetspoor van Heuvel, filosoof en verloskundige, inspirator en schrijver (H. Harmsen en W. van Heugten), De wilde planten in en om Zutphen (K. Reinink en A. Jansen) en Nieuwkijken (J. Weijkamp en L. Legeland). De middag start om 14.00 uur. Centrum De Brink is gevestigd aan het Stationsplein 8-12 te Zelhem. Geïnteresseerden dienen zich vooraf aan te melden via e.tenbrink@ecal.nu of telefonisch op 0314-787078. Entree 5 euro.


Open FIFA 18 bij Grolse Boys

GROENLO - Ook in het jubileumjaar organiseert Grolse Boys in samenwerking met Prikkelz Kunst Cultuur en Avontuur het jaarlijkse FIFA Open Toernooi. Het toernooi vindt plaats op zondag 4 maart in de kantine op 't Wilgenpark, de thuishaven van vv Grolse Boys.

Iedereen die graag een potje FIFA speelt en het graag een keer in 'competitieverband' wil opnemen tegen andere liefhebbers van het populaire spelletje, kan zich hiervoor inschrijven. Het toernooi begint om 13.00 uur. De kantine is vanaf 12.30 uur open. De kosten bedragen 2,50 euro per persoon. Deze bijdrage kan bij aanvang van het toernooi worden voldaan bij de organisatie. De pouleloting vindt plaats op donderdag 1 maart, na afloop van de training, rond 21.30 uur in de kantine op het Wilgenpark. Inschrijven voor het toernooi kan tot donderdag 1 maart, 20.00 uur, door middel van een mail naar barryjanssen33@hotmail.com.


www.grolseboys.nl