Vlnr. Jarno Hilge, Jan-Willem van Ooijen, Linda van der Berg, Jan Janssen en Jerry van der Meulen. Foto: PR
Vlnr. Jarno Hilge, Jan-Willem van Ooijen, Linda van der Berg, Jan Janssen en Jerry van der Meulen. Foto: PR Foto:

Sterk verjongde kandidatenlijst D66

Jongste kandidaats raadslid van Oost Gelre

OOST GELRE - D66 Oost Gelre doet bij deze gemeenteraadsverkiezing mee met een sterk verjongde kandidatenlijst. De partij heeft het jongste kandidaatsraadslid van Oost Gelre op de lijst staan.

"In de Achterhoek wordt van krimp gesproken. Echter de toevloed aan nieuwe leden voor de D66 afdeling Oost Gelre geeft al aan dat het niet voor onze partij opgaat. Bij D66 Oost Gelre is groei", aldus woordvoerder Jerry van der Meulen.

"Door onze opstelling in de gemeenteraad blijken steeds meer burgers in Oost Gelre iets voor D66 te willen betekenen. Daarnaast was bij de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart vorig jaar onze partij de derde in grote wat betreft het aantal op ons uitgebrachte stemmen in Oost Gelre."

Terugkijkend en vooruitkijkend vervolgt Van der Meulen: "Het beleid van onze fractie in de vorige raadsperiode was vooral gebaseerd op betrouwbaarheid. Dat willen wij uiteraard voortzetten na de verkiezingen. Geen valse beloften die toch niet nagekomen kunnen worden, maar verder werken aan de weg die wij hebben ingezet. Zie daarom ook ons verkiezingsprogramma op de website."

Hij vindt dat niet alle partijen zo zijn: "Onder andere het draaikonten van de CDA-fractie tijdens de laatste raadsvergadering over de megastallen in het LOG-gebied deed ons weer beseffen dat sommige andere partijen het in de verkiezingstijd niet zo nauw nemen met beloften en standpunten."

"Wij willen verder meewerken aan oplossingen in duurzaamheid. Innovatie bevorderen op alle gebieden die de duurzaamheid verhogen en verlengen. Hierbij denken wij energiebesparende oplossingen in zowel de woningbouw als bijvoorbeeld bij de verlichting. Bij de woningbouw denken wij ook aan bouwen naar behoefte. Dus niet bouwen voor leegstand. Wel bouwen voor die groepen inwoners van Oost Gelre die op zoek zijn naar een betaalbare woning. Vooral in de kleine kernen is er grote vraag naar starterswoningen. We moeten de krimp niet als een gevaar zien maar juist als een nieuwe kans."

"Het sociale gezicht van D66 is in de afgelopen raadsperiode steeds aanwezig geweest. Wij zullen blijven opkomen voor de zwakkeren in onze gemeente. Een goede uitvoering van onder andere de WMO is voor D66 een zeer belangrijk punt. Op sociaal gebied moet een proactief beleid gevoerd worden."

Landelijke partijen als D66 liggen volgens Van der Meulen voor op lokale partijen: "Er zijn lokale partijen die denken de wijsheid voor de lokale politiek in pacht te hebben. De vertegenwoordigers van partijen zoals D66 zijn ook lokale politici die daarnaast nog kunnen steunen op een landelijk netwerk. Wij zijn lokale politici met een dikke plus. Wij worden niet geremd door onze landelijke partij maar juist ondersteund. Dit is een grote voorsprong op de lokale partijen die zich vaak slechts op een onderwerp profileren of als een afsplitsing van een andere partij zijn ontstaan."


oostgelre.d66.nl en www.facebook.com/D66OostGelre