Mevrouw Niezen en meneer Berloth met in hun midden docente Myra Breukers van het Lepelatelier. Foto: Kyra Broshuis
Mevrouw Niezen en meneer Berloth met in hun midden docente Myra Breukers van het Lepelatelier. Foto: Kyra Broshuis Foto:

84-jarigen exposeren tijdens Mode en Kunst

GROENLO- Tijdens de Mode en Kunst Open Zondag in Groenlo laten twee cursisten van het Lepelatelier aan de Lepelstraat in Groenlo hun schilderijen zien. De expositie van Gerda Niezen (84) en Henk Berloth (84) wordt gehouden bij BS22 in hartje stad. Myra Breukers van het Lepelatelier is trots op haar cursisten. "Het was best even lastig om ze over te halen maar hun werk is het waard gezien te worden".

Door Kyra Broshuis

Niets voor mij
Voor mevrouw Niezen is de stap groot. "Eigenlijk is het niets voor mij om in de belangstelling te staan. Ik ben zelf erg kritisch en dan is het moeilijk om je werk te laten zien. Ik schilder al bijna mijn hele leven en heb van verschillende docenten les gehad. Bij het Lepelatelier voel ik me thuis, het is altijd heel gezellig. Ik versta helaas niet alles, ik kom uit Den Haag en woon nu hier in het buitengebied. Het voelt goed om creatief bezig te zijn en Myra geeft heel fijn les. Ik heb al van alles geschilderd maar op de expositie komen vooral landschappen en stillevens. Ik ben heel benieuwd wat het publiek ervan vindt."

Overzichtstentoonstelling
De 84-jarige Henk Berloth komt heel toevallig ook uit Den Haag maar woont inmiddels met veel plezier in Eibergen. "In het verleden schilderde ik voornamelijk portretten en maakte ik veel modeltekeningen. Later ging ik ook model schilderen. Ik heb zo ontzettend veel geschilderd in mijn leven en je kunt nu eenmaal niet alles bewaren. Daarom vind ik het mooi dat er nu een soort van overzichtstentoonstelling komt want er komt een tijd dat je er afstand van moet doen. Ik vind het leuk dat Myra ons heeft gestimuleerd om ons werk aan het publiek te laten zien. We hebben een fijne groep mensen in het atelier. Ik ga straks nog even goed kijken hoe ik mijn schilderijen het beste kan neerzetten of ophangen. Ik moet nog een aantal werken inlijsten en dat is best een intensief karwei. Deze ruimte leent zich uitstekend voor een expositie, fijn dat we hiervan gebruik kunnen maken."

Wie het werk van deze krasse kunstenaars wil zien is welkom tijdens Mode & Kunst op zondag 18 maart bij BS22.