Handbaldames Grol verliezen

GROENLO - Afgelopen weekend speelden de dames recreanten van HV Grol thuis tegen Reflex, terwijl de dames van A1 afreisden naar Losser. Beide wedstrijden eindigden voor Grol met de verkeerde uitslag.

HV Grol dames recreanten Reflex
Vrijdagavond 24 februari speelden de dames recreanten van HV Grol thuis tegen de recreanten van Reflex uit Varsseveld. Reflex staat op de 2de plaats en HV Grol op een verrassende 4de plaats. Er moest die avond gewonnen worden om de aansluiting bij de top drie te houden. Enkele vaste speelsters waren door omstandigheden helaas niet van de partij en dus zou het een zware pot worden. HV Grol begon met een 1-0 voorsprong. Er werd hard gewerkt met name in de verdediging en ook de keepster stond haar mannetje. Toch wist Reflex enkele malen te scoren en de ruststand was 2-4. In de 2de helft wist Grol met enkele prachtige doelpunten terug te komen en ging het lange tijd gelijk op. Door ietwat onnodig balverlies en geen overtuigende afrondingen van Grol volgden twee snelle tegenbreaks van Reflex en de stand werd 7-7. Met nog twee minuten op de klok gooide de linker opbouwster van Reflex nog twee maal strak in de bovenhoek. Fel is er gestreden door de dames van Grol, maar het kwam er net niet uit. Reflex nam de punten mee naar huis, 9-7. Daarmee blijft Grol voorlopig op de vierde plaats op de ranglijst.

Combinatie '64 A1 – HV Grol A1
Op 25 februari ging Grol A1 naar Losser voor een wedstrijd tegen Combinatie '64. De vorige twee wedstrijden tegen deze tegenstander werden gewonnen. Dit was natuurlijk ook de opdracht voor deze wedstrijd. Helaas was dit niet te zien in de beleving van de Grolse dames. Ze begonnen slap aan de wedstrijd en kwamen onnodig op achterstand. Dit tot teleurstelling van de meegereisde supporters. Na een preek van de coaches in de rust begonnen de dames uit Groenlo sterker aan de tweede helft. Het normale niveau werd weer benaderd. Ze kwamen terug tot één doelpunt achterstand. De laatste tien minuten werden de dames slordiger, waardoor ze niet door konden drukken. De achterstand bleef op de borden staan. De wedstrijd eindigde in 21-18.

Volgende week zondag speelt A1 uit tegen RSC uit Weerselo.