Jan-Willem van Ooijen en Jarno Hilge. Foto: Gerard Lurvink.
Jan-Willem van Ooijen en Jarno Hilge. Foto: Gerard Lurvink. Foto:

Jonge D66'ers

D66 kandidaat-raadsleden Jan-Willem van Ooijen en Jarno Hilge stellen zich voor

Jan-Willem van Ooijen is met 17 jaar het jongste kandidaat-raadslid op de lijst van D66. En dat niet alleen, hij is ook de jongste van alle kandidaat-raadsleden in Oost Gelre. Jarno Hilge (24) is ook een jong talent dat in de Oost Gelrese politiek zijn eerste stappen zet. In Zutphen, waar hij vandaan komt, heeft hij bij D66 al de nodige ervaring opgedaan. In dit artikel lichten zij hun politieke keuzes en drijfveren toe.

Jarno Hilge – lijst 6, nummer 5
Jarno is jong en gedreven om zich in te zetten voor de inwoners van Oost Gelre in de gemeenteraad. Hij studeert rechten en de kennis die hij daarmee opdoet, wil hij inzetten in de raad. Jarno: "De komende vier jaar wil ik mij graag gaan inzetten om de rechten van alle inwoners te waarborgen. Ook wil ik zorgen dat de gemeente Oost Gelre nog groener wordt dan zij al is. Én wil ik zorgen dat de gemeente de naam evenementengemeente hoog kan houden."

Kleine kernen
"Voor de kleine kernen wil ik opkomen voor het behoud van voorzieningen. Niet alles centraliseren in de grotere kernen, maar juist voorzieningen verzorgen daar waar behoefte naar deze voorzieningen is. Zelf woon ik in Zwolle bi'j Grolle. Ik voel me betrokken bij de kleine kernen."

Jarno staat op plek 5 op de lijst van D66 Oost Gelre.

Jan-Willem van Ooijen – lijst 6, nummer 3
Zoals al eerder gezegd, is Jan-Willem pas 17 jaar oud. Een jonge hond, die zich in wil zetten voor de jeugd en jongvolwassenen. "Ik studeer op dit moment VWO op Scholengemeenschap Marianum in Groenlo. Net als veel scholieren heb ik een bijbaantje. Ik werk als hulpkracht bij de Lidl in Lichtenvoorde. In mijn vrije tijd ben ik actief bij de scoutingvereniging St. Bernardus, zowel als lid als in de leiding. In de Achterhoek en daarbuiten ben ik ook betrokken bij projecten en activiteiten. Ik weet wat jongeren belangrijk vinden en door zelf politiek actief te worden in de gemeenteraad, wil ik die jeugd en jongvolwassenen meer betrekken bij de politiek.".

Duurzaamheid en kleine kernen
"De leefbaarheid in de kleine kernen moet gewaarborgd worden en ook gestimuleerd. Als dat gebeurt, kan de krimp in onze gemeente omgebogen worden naar groei. Investeren in cultuur, sport en beweging kan daarbij ook helpen, omdat je dat juist in je eigen gemeenschap wilt doen. Daarnaast wil ik dat de gemeente verduurzaamt. De klimaatdoelstelling moet gehaald worden. Ze zeggen weleens: de jeugd is de toekomst, maar als de klimaatdoelstelling niet gehaald wordt, heb ik met mijn leeftijdsgenoten geen rooskleurige toekomst. Dat wil ik voorkomen! Ik ben voor een frisse blik op de toekomst."

Stem op 21 maart op D66 Oost Gelre!

Kijk voor meer informatie over D66 op internet: oostgelre.d66.nl