Etienne Walhain. Foto: PR
Etienne Walhain. Foto: PR Foto:

Orgelconcert met Etienne Walhain in Zwillbrock

ZWILLBROCK (D) - Op zondag 4 maart is de organist Etienne Walhain uit Tournai in Belgiƫ op het orgel in de barokkerk Sankt Franziskus in Zwilbrock te horen.

De in 1980 geboren Walhain is in Tournai titulair organist aan de kathedraal Notre Dame. Zijn opleiding genoot hij aan verschillende hogescholen in Brussel, Bergen (Mons), Lyon en Luxemburg. Al gedurende zijn studietijd verwierf hij acht internationale prijzen, onder andere de eerste prijs voor orgel aan het conservatorium van Cambrai (Frankrijk). Zijn studie aan het nationale conservatorium in Lyon bij Louis Robilliard sloot hij af met de eerste prijs, een summa cum laude en de persoonlijke felicitaties van de juryleden. In Luxemburg bezocht hij de orgelklas van Jean-Jacques Kasel aan het Conservatoire SupƩrieure de Musique, die hij als beste afsloot.

Van grote betekenis voor hem is vooral de samenwerking met Jean Guillou, een niet alleen in Frankrijk gevierd kunstenaar van de buitencategorie van de 20ste eeuw. Deze heeft meer dan tien jaar als leraar en mentor zijn muzikale ontwikkeling begeleid en ertoe bijgedragen, dat de jonge kunstenaar nu overal in Europa, de VS en Canada regelmatig een groot publiek in vervoering brengt.

Voor het concert in Zwillbrock heeft Etienne Walhain een programma met werken van Johann Sebastian Bach, Johannes Brahms, Jean Guilliou en Georg Friedrich Haendel samengesteld.

Het concert begint om 16.30 uur. De entree is vrij. Een gift is welkom.