Foto: PR.
Foto: PR. Foto:

Even voorstellen

Graag stel ik mij aan u voor: mijn naam is Annelies Donderwinkel, 48 jaar, opgegroeid in een Lievelds drie generatiegezin, waar "noaberschap" en mantelzorg geen loze woorden waren maar een norm. Mijn vleugels uitgeslagen op verschillende plekken en uiteindelijk weer neergestreken met m'n gezin in Lievelde, waar bovenstaande nog steeds gemeengoed is. In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam in de zorg voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking en/of Niet Aangeboren Hersenletsel. Deze zorg is vanaf 2015 een verantwoordelijkheid van gemeentes en valt onder de Wmo en Jeugdzorg. Dit vraagt van ons allen, de gemeente, zorginstellingen en burgers, een nieuwe en slimme invulling en kijk op zorg en welzijn.
Welzijn en ontwikkeling voorop, drempelloze buurthuizen, inloopvoorzieningen, sport, enzovoort. Toegankelijke zorg dichtbij, simpel als het kan en speciaal daar waar nodig! Hiervoor dien je je burgers te kennen, weten wat er speelt achter de voordeur, om maatwerk te kunnen leveren. Minder controle op administratie, minder onnodige regelingen, maar meer luisteren en toetsen op de inhoudelijke tevredenheid van de burger.

Mijn motto: stoppen met betutteling, regie bij de burger, de verantwoording bij de professional maar met oog voor elkaar!

Slimme zorg!

Annelies Donderwinkel
Lijst 5, nummer 3.
PvdA OostGelre