Grensoverschrijdend evenement in tweedehands spullen geeft duurzame impuls

ULFT - AST Expo BV gaat haar (mega)vlooienmarktconcept ook uitrollen in de SSP-Hal in Ulft. In Enschede houdt dit bedrijf de Twentse Vlooienmarkt, jaarlijks goed voor zes edities, ruim 50.000 bezoekers en 6.000 kramen. In de SSP-Hal vindt de eerste editie van de Gelderse Vlooienmarkt plaats op 24 en 25 maart. Een tweede editie is reeds gepland voor het najaar. Het doel van de organisatie is om de Gelderse Vlooienmarkt in de toekomst vier tot zes keer per jaar te laten plaatsvinden.

De SSP-Hal is de ideale locatie voor dit concept: de hal is groot genoeg, goed bereikbaar en last but not least; gelegen in de grensregio. In Enschede is ruim vijftig procent van de bezoekers afkomstig uit Duitsland. Het streven van de organisatie is om dat in Ulft ook te bewerkstelligen. Hiervoor wordt het evenement dan ook breed in de beide grensregio's gepromoot.
Duurzaam leven is de toekomst en de Gelderse Vlooienmarkt is dan ook een duurzaam evenement. Immers alle aangeboden spullen krijgen en tweede leven. Dat bespaart de energie voor een nieuw product en verlengt de levensduur van het tweedehands product. Om een idee te geven: met zeshonderd kramen en 150 kilo gemiddeld per kraam, wordt er zo'n 90.000 kilo afval bespaard. Per editie!
Uit eigen onderzoek van de organisatie blijkt dat een kraamhouder een gemiddelde omzet van 100 tot wel 500 euro per kraam kan halen. Dus: deelnemen is duurzaam, geeft plezier en levert uiteindelijk een leuk zakcentje op. En niet te vergeten: een opgeruimde zolder, kelder of garage.
Deelnemen aan de Gelderse Vlooienmarkt kan al voor 25 euro per kraam per dag. Er is nu een actie waarbij de tweede kraam gratis is; twee halen is één betalen. Bezoekers betalen 3 euro entree en kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang, mits onder begeleiding van een volwassene.


www.geldersevlooienmarkt.nl


24 maart Landelijke Opschoondag

OOST GELRE - Op zaterdag 24 maart vindt de Landelijke Opschoondag weer plaats. Op deze dag organiseren mensen door het hele land, en ook hier in de gemeente, diverse opschoonacties om samen hun buurt of straat schoon te houden. Meedoen is eenvoudig en leuk. Kom ook in actie voor een schone buurt!

De Landelijke Opschoondag is een initiatief van Nederland Schoon dat in de ROVA-gemeenten wordt gefaciliteerd vanuit het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon.
Deze dag heeft als doel om de mensen in jouw buurt, straat of van jouw vereniging enthousiast te maken om samen te zorgen voor een schone leefomgeving.

Iedereen kan mee doen!
Iedereen vindt een schone straat belangrijk. En iedereen kan zijn steentje bijdragen om zwerfvuil aan te pakken. Doe samen met buren, familie, vrienden of (sport) vereniging mee aan de Landelijke Opschoondag. Samen vegen en opruimen is gezelliger. En waar het schoon is, blijft het schoon.

Gewoon doen!
Opruimacties in het ROVA-werkgebied kunt u aanmelden via www.mooi-schoon.nl/landelijke-opschoondag. Deelnemers worden gefaciliteerd met hulpmiddelen zoals afvalgrijpers, ringen, vuilniszakken, handschoenen en veiligheidshesjes. Volg alle opruimacties via de hashtag #LOD2018.


Informatieavond over basiscursus NLP

ZUTPHEN - Op woensdag 21 maart is er een gratis informatieavond over de basiscursus NLP bij Fort Bronsbergen in Zutphen. De basiscursus start bij voldoende deelnemers op woensdag 28 maart.

NLP is een methode voor persoonlijke ontwikkeling en communicatie. NLP wordt gebruikt in onder andere het onderwijs en het bedrijfsleven, voor zowel werknemers als leidinggevenden. NLP gaat niet over de inhoud, maar over de vorm en daarmee de structuur van je communicatie. Het gaat er over hoe je lekkerder in je vel kunt zitten, meer energie kunt hebben en op een prettigere manier met anderen en met jezelf om kunt leren gaan.

NLP reikt je heel veel handvatten waarmee je bij jezelf een aantal dingen kunt veranderen en verbeteren. Hoe je je dat eigen maakt? Door te doen, te ervaren, te communiceren en onder de mensen te zijn. Daarom voegt een cursus zoveel toe. Kom voor meer informatie naar de gratis informatieavond. Data basiscursus: woensdag 28 maart, 4, 11, 18 en 25 april 2018.

Mail om je aan te melden voor deze avond naar info@havital.nl of bel Truus Ordelman voor aanmelding of informatie: 06 57 46 63 00.


Collecte Reumafonds

REGIO - Het Reumafonds houdt binnenkort de jaarlijkse landelijke collecte. In de week van 19 tot en met 24 maart komt de collectant bij u aan de deur om geld op te halen voor de bestrijding van reuma. Met uw donatie financiert het Reumafonds onderzoeken die de oorzaak van reuma kunnen achterhalen en verbeteringen in de behandeling kunnen realiseren. Reuma is een verzamelnaam voor ruim honderd aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. In totaal kampen twee miljoen Nederlanders met een vorm van reuma, zoals artrose, reumatoïde artritis of jeugdreuma. een op de negen Nederlanders. Daarmee is reuma de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland.