Zanggroep Akkoord. Foto: PR Zanggroep Akkoord
Zanggroep Akkoord. Foto: PR Zanggroep Akkoord Foto: PR Zanggroep Akkoord

Muzikale High Tea van zanggroep
Akkoord uit Beltrum

BELTRUM - In 1990 werd in Beltrum Zanggroep Akkoord opgericht. Anno 2018 is deze groep van 16 zangeressen afkomstig uit Beltrum, Groenlo, Eibergen en Haaksbergen nog even enthousiast als in haar beginjaren. Wekelijks wordt op de vaste dinsdagavond geoefend in muziekgebouw Dacapo.

Door Henri Walterbos

Hondenuitlaters en andere voorbijgangers in de Haarstraat kunnen niet anders dan vrolijk voorbijlopen als de dames aan het oefenen zijn. Op dit moment zit de dameszanggroep, onder leiding van dirigent Annemarie Hilferink en op piano begeleid door Michel Hoitink, beiden uit Groenlo, midden in de voorbereidingen op het high-tea concert op zondag 25 maart bij Buitengewoon Beltrum aan de Ringweg 5 in Beltrum. Liefst twee keer geven de dames acte de précense deze zondag; van 11.00 tot 13.00 uur en van 14.30 tot 16.30 uur.

Naast het plezier dat de leden hebben in het samen zingen, zijn ze voor veel in. In de jaarvergadering worden ieder jaar weer plannen gemaakt voor het nieuwe seizoen. Zo ontstond eveneens het idee voor een luister- en smulconcert. In de verdere uitwerking kwam een contact tot stand met Laura Schilderink wat resulteerde in een compleet concept. Alle zintuigen van de gasten dienen aan hun trekken te komen. Bij de ontvangst een zoete lekkernij, een divers en gevarieerd muzikaal programma als hoofdgerecht, met allerhande 'lekkers' tussendoor en een aankleding met prachtige bloemwerken. Het kan niet anders dan een ware belevenis worden in een fijne ambiance. Dat het concept aanslaat blijkt uit de kaartverkoop. Zowel 's morgens als 's middags is uitverkocht.