ZSOM in De Molenberg

GROENLO - Het tv-programma van de ZSOM wordt op verschillende momenten uitgezonden in De Molenberg in Groenlo. Het programma ziet er deze week als volgt uit.

ZSOM Regiojournaal
Nieuws en actualiteiten uit de regio.

Passion Lichtenvoorde
Op 11 april 2017 werd in Lichtenvoorde de Passion opgevoerd. Men startte op het marktplein in Lichtenvoorde. Vandaar uit werd een groot kruis naar het plein van Marianum gedragen, waar het kruis in een standaard werd geplaatst. In de aula werd vervolgens de uitvoering van Passion Lichtenvoorde vervolgd. Passion Lichtenvoorde komt sinds 2 jaar tot stand met medewerking van Marianum en de Lichtenvoordse kerken. Nieke Hoitink van Omroep Gelderland vulde de rol in van vertelster. De ZSOM was vorig jaar voor het eerst aanwezig bij dit bijzonder evenement. Ook in 2018 zal de omroep opnames maken van de Passion 2018. Kijk nu naar het tweede deel van Passion Lichtenvoorde editie 2017.
ZSOM Regiojournaal
Nogmaals nieuws en actualiteiten uit de regio.

Dorpsböke
Vijf jaar geleden werd er in Beltrum een nieuwe biebvereniging opgericht. Na het wegvallen van de bibliobus namen enkele dames het initiatief om toch voor de bevolking een boekenuitleen te creëren. Met steun van de gemeente en de Bibliotheek Oost-Achterhoek is het de dames gelukt om Dorpsböke op te richten. Deze kreeg een mooie plaats in Kultuurhus De Wanne. Voor dit vijfjarig bestaan hadden ze Henriëtte Brethouwer uit Aalten gevraagd om haar boek Bijzonder te presenteren aan de kinderen van de basisschool. Dit is een boek over haar zoon Noah die ondanks zijn beperkingen veel vreugde schenkt aan zijn familie. In de kapel van de Hassinkhof luisterden en keken de kinderen naar haar boek. Hierna gingen de kinderen aan het tekenen en knutselen om een papieren bril te maken.


www.zsom.nl