ZSOM in De Molenberg

GROENLO - Het tv-programma van de ZSOM wordt iedere week op verschillende momenten uitgezonden in de Molenberg in Groenlo. Deze week bevat het de volgende onderdelen.

ZSOM Regiojournaal
Nieuws uit de regio.
Passion Lichtenvoorde
Op 11 april 2017 werd in Lichtenvoorde de Passion opgevoerd. Men startte op het marktplein in Lichtenvoorde. Vandaar uit werd een groot kruis naar het plein van Marianum gedragen, waar het kruis in een standaard werd geplaatst. In de aula werd vervolgens de uitvoering van Passion Lichtenvoorde vervolgd. Passion Lichtenvoorde komt sinds 2 jaar tot stand met medewerking van Marianum en de Lichtenvoordse kerken. Nieke Hoitink van Omroep Gelderland vulde de rol in van vertelster. De ZSOM was vorig jaar voor het eerst aanwezig bij dit bijzonder evenement. Kijk nu naar het derde en laatste deel van Passion Lichtenvoorde editie 2017.
ZSOM Regiojournaal
Nog meer nieuws.
Brouwersnös
Het hoogste punt van het geraamte van de brouwzaal is gevierd, nu gaat de opbouw verder. De eerste wandplaten zijn geplaatst. De stadsvlag wappert vrolijk over de nieuwbouw. De firma Siemerink uit Oldenzaal plaatst steunbalken voor de brouwinstallatie. Beplating en passtukken worden aangebracht, wat de techniek hier uitkomst biedt. In het stille water een mooie weerspiegeling van het brouwhuis. Een blik van oud naar nieuw. Begin januari 2018 wordt begonnen met het opmetselen van de binnenmuren. De zijkanten zijn bijna dicht en de dakplaten worden aangebracht, zo kan men ook bij minderweer door met het inrichten van de brouwzaal. Door de opbouw van de binnenmuren tekenen zich de verschillende afdelingen af. De eens zo groene strook langs de gracht is behoorlijk uitgedund. De verschillende profielen zijn gesteld, het bouwen gaat maar door. Een overzicht van de werkzaamheden.


www.zsom.nl


Mantelzorgcafé in Oost Gelre

GROENLO - Op donderdagmiddag 29 maart is er weer een bijeenkomst van het Mantelzorgcafé. Deze keer kunnen mantelzorgers elkaar ontmoeten in 'Het Huys van Frederik Hendrik' in Groenlo, Markt 4-6 van 14.00 tot 15.30 uur (let op: tot 14.00 uur is locatie nog gesloten).

Iedereen die intensief of langdurig zorgt voor iemand, een ouder, een kind, partner of iemand anders uit de omgeving, is mantelzorger. Soms komen mantelzorgers voor uitdagingen te staan en kan het emotioneel zwaar worden. Praten daarover kan helpen om de zorg vol te houden. Mantelzorgers begrijpen elkaar maar al te goed. Mantelzorgers zijn van harte welkom in het Mantelzorgcafé, georganiseerd door VIT-hulp bij mantelzorg. Dé plek om andere mantelzorgers te ontmoeten in een ongedwongen sfeer. De mantelzorgconsulent is de gastvrouw. Zij ontvangt iedereen met een kopje koffie of thee en kan vragen beantwoorden. Iedere maand kan men terecht bij het Mantelzorgcafé. Op donderdag 29 maart, 31 mei, 30 augustus en 25 oktober van 14.00 tot 15.30 uur bij Het Huys van Frederik Hendrik in Groenlo en dinsdag 27 februari, 24 april, 26 juni, 25 september en 27 november van 14.00 tot 15.30 uur bij Hotel Restaurant 't Zwaantje in Lichtenvoorde. Opgave hiervoor is niet nodig. Er zijn geen kosten aan verbonden en de koffie/thee krijgt men aangeboden.


www.vithulpbijmantelzorg.nl