Vrijwilligers gezocht voor Lang Leve Kunst Oost-Achterhoek

REGIO - Lang Leve Kunst organiseert op diverse plekken in Nederland kleinschalige kunst- en cultuuractiviteiten voor ouderen, met hulp van vrijwilligers. Dat kan bijvoorbeeld een verhalenproject zijn. Of samen dansen, waarbij iedereen op zijn eigen manier wordt uitgedaagd. Voor wie ouder wordt, is zingeving en een sociaal netwerk erg belangrijk. Kunst en cultuur zijn daar prachtige middelen voor, het houdt vitaal en brengt in contact met anderen. Sinds kort is Cultuurcentrum Boogie Woogie projectleider van Lang Leve Kunst Oost-Achterhoek. Daarom is men nu op zoek naar enthousiaste mensen die het leuk lijkt om aan dit programma bij te dragen, op welke manier dan ook.

Harry ten Brinke van Boogie Woogie vertelt: "Als vrijwilliger ontwikkel je samen met andere vrijwilligers mooie initiatieven voor ouderen. Je zorgt ook samen voor de uitvoering. De mensen in het team zijn creatieve denkers en weten van aanpakken. Passie voor kunst en gevoel voor mensen is wat iedereen bindt. In eerste instantie zijn er tot de zomer (bijna) wekelijks bijeenkomsten van het vrijwilligersteam op maandagochtend van 9.30 tot 11 uur bij Boogie Woogie. Er wordt gebrainstormd en de lopende activiteiten worden besproken. Ook zoeken we iemand die het leuk vindt om zich bezig te houden met de PR, een tweede contactpersoon voor Zang aan Huis en een coördinator voor de Voorleesbrigade (waarbij vrijwilligers een aantal weken op een vast tijdstip voorlezen op een zorglocatie). Heb je belangstelling om verder te praten, met een kop koffie of thee, over waar jouw belangstelling ligt of om misschien al ideeën uit te wisselen? Neem dan contact op met mij via harry@boogiewoogie.nl of 0543-515569. Dat mag ook als je twijfelt!"


Infobijeenkomst Dag van de Achterhoekse Popmuziek

ACHTERHOEK - De Dag van de Achterhoekse Popmuziek viert dit jaar haar eerste lustrum. Op 17 november vindt de vijfde editie plaats en naar verwachting wordt deze groter dan ooit. In aanloop naar dit lustrum is besloten een bijeenkomst te houden op zondagmiddag 25 maart bij BLEND aan de Gasthuisstraat 13 in Doetinchem. De entree is vrij. Iedereen die mee wil denken over de invulling van, of vragen heeft over deelname aan de vijfde Dag van de Achterhoekse Popmuziek is van harte welkom mee te komen praten. De inloop is vanaf 14.00 uur. Vanaf 15.00 uur geeft de organisatie een presentatie over alle do's en don'ts van de Dag van de Achterhoekse Popmuziek en staan zij klaar om antwoord te geven op alle vragen die daarna nog over zijn. Alle input is van harte welkom.


Classic WM zoekt projectleden voor Franse opera

WINTERSWIJK - Op 4 november 2018 zal ClassicWM in De Storm een concert verzorgen met louter Franse muziek: l'Opéra et Chansons. De Franse opera heeft prachtige bekende melodieën voortgebracht: de Parelvissers, Carmen, Habanera. Het is een greep uit de stukken die Classic WM ten gehore zal brengen. De Franse opera doet niet onder voor de Italiaanse. Echter, een programma met alleen Franse stukken is een zeldzaamheid. Voor dit concert zoekt ClassicWM projectleden, alle stemmen zijn welkom. Belangstellenden kunnen aanschuiven bij de repetitieavonden op maandagavond in De Klephoorn, vanaf 20.00 uur. Aanmelden kan tot 31 maart bij via het mailadres projecten@classicwm.nl.


Afscheid van Toonkunst met Johannes Passion

WINTERSWIJK - Op Palmzondag 25 maart geeft Toonkunst Oost Achterhoek voor de laatste maal een concert; de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach. Na 152 jaar neemt Toonkunst afscheid van haar oratorium minnend publiek.

De Johannes Passion werd voor het eerst in 1952 door het Toonkunstkoor in het repertoire opgenomen en is tot 2011 nog 13 keer uitgevoerd. Met deze 14e uitvoering sluit Toonkunst haar lange koortraditie af. Met name het slotkoor en het slotkoraal passen naadloos mooi aan bij dit afscheid. De algehele leiding is in handen van Iassen Raykov.
Het concert begint om 15.00 uur en wordt gehouden in de Jacobskerk, Markt, Winterswijk.
Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het koor, bij foto Lieverdink, Weurden 38a, Winterswijk en via de leden. Kosten voor het middenschip 22,50 euro en zijbeuk 15 euro, aan de kassa 2,50 euro meer.


Palmpasenoptocht in Beltrum

BELTRUM - Op zondag 25 maart vanaf 10.30 uur is er een korte palmpasenviering in de Beltrumse kerk met medewerking van kinderen van basisschool 'de Sterrenboog'. De kinderen van groep 1 tot en met 4 maken op school een palmpasenstok. Deze versierde stok nemen zij mee naar de kerk, zodat iedereen ze kan bewonderen. Aansluitend is er een palmpasenoptocht door een aantal straten van Beltrum met Harmonie-orkest Concordia. Iedereen is welkom in deze viering. Belangstellenden zijn ook welkom om naar de optocht te komen kijken.