Een beeld van de competitiewedstrijd Grol 1 - Keijenburgse Boys 1. Foto: Theo Huijskes
Een beeld van de competitiewedstrijd Grol 1 - Keijenburgse Boys 1. Foto: Theo Huijskes Foto:

Grol bereikt op valreep een gelijkspel

GROENLO - Bij een extreme gevoelstemperatuur van tien graden onder nul weet de hoofdmacht van de sportvereniging Grol na een 0-2 achterstand alsnog een 2-2 gelijkspel uit het vuur te slepen in de competitiewedstrijd van Grol tegen Keijenburgse Boys.

Voorafgaande aan de aftrap werd bekend dat oud-Grol 1-speler Antoon Hulsinck op 92-jarige leeftijd is overleden. 'Tone' Hulsinck, bekend als de man met de grote voeten en dus de imposante voetbalschoenen, heeft twaalf jaar achtereen in de hoofdmacht van Grol gespeeld, als robuuste verdediger met een onvoorstelbaar hard schot. Deze middag staat kleinzoon Mart Willemsen (zoon van dochter Ingrid) als laatste man opgesteld in Grol 1. Hij wil één ding wil en dat is een overwinning opdragen aan zijn geliefde opa, maar helaas blijft het bij een 2-2 gelijkspel, waarbij hij als enige speler van Grol ook nog eens een gele kaart moet incasseren.

De uitslag doet beide partijen recht. Keijenburgse Boys komt dan wel op 2-0 voorsprong, maar de ploeg van is maar met één bedoeling naar Groenlo gekomen: een nederlaag voorkomen. Grol daarentegen laat in geen enkele fase van deze thuiswedstrijd zien waartoe de formatie van trainer/coach Sander Hoopman op basis van met name homogeniteit in staat is. Grol laat opvallend veel steken vallen. Vooral in de eerste helft kreeg Grol legio kansen, die het niet verzilvert.

Nadat Giel Goossens en Luuk Menting voor Keijenburgse Boys hebben gescoord, weten Jordy Oonk (via een strafschop in de 90ste minuut ) en een kopbal van de jarige Luc Berentsen in de 92e minuut de eindstand alsnog op 2-2 te brengen.

Wat niet onvermeld mag blijven, is het feit dat er in de 23e minuut van de eerste helft een doelpunt van Mart Zieverink naar aanleiding van een vlagsignaal van de grensrechter van Keijenburgse Boys ten onrechte wegens buitenspel wordt afgekeurd. Daar staat tegenover dat er in de tweede helft ook een doelpunt van Keijenburgse Boys discutabel wegens buitenspel wordt afgekeurd door de verder goed leidende scheidsrechter Peter Bloksma uit Lunteren.

De eerstvolgende competitiewedstrijd van Grol 1 vindt plaats op zondag 25 maart tegen VVO 1 uit Velp, aanvang: 14.00 uur.


Nieuw kunstgras voor Grol

GROENLO - Het is niet onmogelijk dat de sv Grol een nieuwe kunstgrasmat op het hoofdveld van sportpark Den Elshof krijgt. Het college van b&w van Oost Gelre is bereid om hiervoor een bedrag van - voorlopig - 230.000 euro op te nemen in de Kadernota. Wanneer tijdens de raadsvergadering van 3 juli dit onderdeel in de betreffende nota groen licht krijgt, kan het maar zo zijn dat de nieuwe kunstgrastoplaag er in de maand augustus ligt, dus nog voor de start van het voetbalseizoen 2018-2019. Als dat lukt, zou het een mooi cadeau zijn in het jubileumjaar van de honderdjarige club.

Door Theo Huijskes

Volgens wethouder sport Jos Hoenderboom wordt er al sinds augustus 2017 met het bestuur van de Stichting Exploitatie Accommodatie sv Grol (SEAG) gesproken over de vervanging van het huidige kunstgras. "Wij wilden een duidelijk antwoord hebben op de vraag waarom de vervanging van de toplaag al na tien jaar moet plaatsvinden. Die onderbouwing, in de vorm van een rapport van het onafhankelijke onderzoeksbureau KIWA ISA Sport bv, wijst uit dat het huidige kunstgras niet meer voldoet aan de door de KNVB gestelde kwaliteitsnormen", aldus Hoenderboom. Het beschikbaar stellen van de subsidie past binnen de speerpunten van de gemeentelijke Sportvisie 2015.

Geen rubberkorrels
De vervanging van de toplaag op het tweede veld komt voor rekening van de voetbalvereniging zelf en de toplaag van de Marveld Arena eveneens, zij het hier in samenwerking met de directie van het vakantiepark Marveld Recreatie. Hoenderboom merkt nog wel op dat er bij vervanging extra aandacht zal uitgaan naar de milieu- en gezondheidsrisico's van rubbergranulaat in kunstgrasvelden. "Ondanks dat de eindresultaten van het RIVM-onderzoek pas in augustus van dit jaar bekend zijn, is de keuze voor rubbergranulaatkorrels niet voor de hand liggend. Omdat wij geen risico's willen nemen, worden het kurk- of kunststofkorrels. Dat kost echter meer, en de verschillende mogelijkheden leveren andere exploitatiekosten op. Hierover zullen indien nodig nadere (financiële) afspraken worden gemaakt, die in het raadsvoorstel worden meegenomen."


Alleen succes voor ttv Grol 3

GROENLO - De Grolteams zijn vorige week begonnen met de returnwedstrijden. Alleen Grol 3 boekte volledig succes, Grol 2 en 4 speelden gelijk. Grol 1 en Grol 5 moesten het onderspit delven. Grol 5 leed een duidelijke nederlaag tegen Dropshot 2 uit Zelhem. Pas in de zesde partij kon het enige punt gescoord worden. Cintha Lensink zorgde hiervoor. Uitslag Dropshot 2 – Grol 5 9 – 1. Grol 4 was in het begin goed op weg om de partij te winnen, maar na de vijfde partij ging het gelijk op. Zo werd het 5 – 5. Jan 1, Frits 1 en Thomas 2. Grol 3 zette de zegereeks voort en won weer met 6 – 4 van Taverdo 3. Maar het ging niet van een leien dakje. Na de 2- 0 voorsprong liepen de partijen gelijkop. Gelukkig konden de laatste wedstrijden gewonnen worden.Jan 3, Frans 2 en Ben 1. Grol 2 moest het opnemen tegen Zevenaar 6. En dat werd ook een spannende match. Na de 2 – 0 voorsprong ontliep men elkaar niet veel. Het eindigde in een gelijkspel. Wim 2, Henk 2 en Herbert 1. Grol 1 verloor helaas tegen Taverdo 1. Wel kwam men voor te staan met 2 – 0, maar daarna draaide de wind en Taverdo werd sterker. Het werd 4 – 4. Er was hoop. Maar de laatste 2 wedstrijden gingen verloren. Taverdo 1 – Grol 1 6 – 4. Roy 2, Andric 1 en Erik 1.