De jongste turnsters van Rap en Snel. Foto: PR
De jongste turnsters van Rap en Snel. Foto: PR Foto:

Dames hv Grol 1 winnen nipt

GROENLO - De handballende dames van Grol kwamen in actie en behaalden twee overwinningen en een nederlaag.

Hv Grol dames 3
Koploper Angeren was de tegenstander. De doelpunten die vielen werden met name van afstand geschoten. Invalkeepster Eveline wist er een flink aantal tegen te houden, maar toch was te merken dat de tegenstander een maatje te groot was voor Grol. In de aanval wisten de dames van Grol mooi te bewegen waardoor er echt wel kansen vielen, maar die werden helaas onvoldoende benut. Ruststand 12-3 in het voordeel van Angeren. In de tweede helft weet Grol kort achter elkaar twee keer te scoren. Mariska weet een mooi doelpunt te maken vanaf de hoek en Rianne door hoog te komen en het de keeper moeilijk te maken met een stuit. Angeren blijft ondanks het harde werk van Grol kansen creëren en scoren. Met name tijdens de laatste 10 à 15 minuten weten de speelsters van Angeren links en rechts te passeren en vliegen de harde schoten Eveline langs de oren. Grol is moe gestreden, eindstand 27-8. Op zaterdag 24 maart speelt dames 3 alweer de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, om 19.30 uur tegen Ha-STU dames 3 in sporthal Den Elshof.

Hv Grol dames 1
De dames van het eerste van Grol speelden thuis op zondag. Grol begon matig aan de wedstrijd en stond hierdoor al snel achter met 1-4. De dames van Grol moesten rust houden in het spel. Er was te veel balverlies waar Bentelo van profiteerde. De knop ging om bij dames 1 waardoor er meer werd gescoord en er een leuke wedstrijd werd gespeeld. Na 30 minuten op de klok stond het 11-11. De dames wisten in de tweede helft een voorsprong te pakken door veelzijdig en snel spel te laten zien. Maar ook Bentelo liet zich niet zomaar inpakken. Het bleef spannend en toen Bentelo tijdens de laatste minuut nog terug wist te komen tot slechts één doelpunt verschil, zat het publiek op het puntje van de bank op de tribune. Bentelo ging man op man verdedigen maar dit wist Grol goed uit te spelen. De wedstrijd eindigde in een stand van 23-22 in het voordeel van Grol. Volgende week spelen de dames de laatste uitwedstrijd tegen Bornerbroek. Op 7 april speelt Grol 1 haar laatste wedstrijd thuis tegen Vasse.

Hv Grol dames 2
Bentelo scoorde het openingsdoelpunt, maar Grol reageerde snel en wist door een aantal goede aanvallen al snel op voorsprong te komen. Na 10 minuten stond er 4-1 op het scorebord. Grol was gefocust en doelgericht. Er werden mooie aanvallen ingezet en deze aanvallen werden zeker zo mooi en doeltreffend afgerond. Na 30 minuten spelen stond er een stand van 12-4 op het scorebord. Ook na rust stonden de neuzen dezelfde kant op. De op de training geoefende wissels werden ingezet boekten gewenst resultaat. Trainer Martin keek vanaf de tribune tevreden toe. Het spel van Grol zag er goed uit en de dames van Bentelo konden het tij niet keren. Grol liep flink uit. Tien minuten voor het einde leek het bij Grol wat minder te gaan, maar de opgebouwde voorsprong kwam hierdoor niet in gevaar. Grol wist de eindstand uiteindelijk op 24-9 te zetten. Op 7 april speelt Grol om 20.10 uur in sporthal Den Elshof haar laatste competitiewedstrijd. Dit zal de spannendste wedstrijd van het seizoen zijn, want bij winst of gelijk spel zijn de dames kampioen.

Medailles voor jongste turners

GROENLO - Op zaterdag 10 maart vond de eerste wedstrijd voor de aller jongste turnsters plaats in Aalten. Maud Wolters, Maud klein Tuente, Saar Markerink en Nienke Bomers deden mee namens Rap & Snel. Maud klein Tuente eindigde op een twaalfde plek, Maud Wolters werd zesde en voor Saar Markerink en Nienke Bomers was er zelfs een medaille. Saar won brons en Nienke zilver.

Minipaastoernooi HV Grol

GROENLO - Op zaterdag 31 maart worden er, door allerlei f-jeugdteams uit de regio, handbalspellen gespeeld. Hierbij staat gezelligheid voorop, vandaar dat de paashaas ook op bezoek komt! Iedereen is welkom om tussen 13.00 uur en 15.00 uur deze jongens en meiden aan te moedigen in sporthal Den Elshof in Groenlo.

Toertocht MC Hamaland

GROENLO - Zaterdag 8 april trapt motor club Hamaland het seizoen af met de eerste korte clubrit, van 100 km. Iedereen op een motor is welkom. De rit gaat via de mooiste wegen van de Achterhoek richting Duitsland, om vervolgens weer richting Winterswijk te eindigen. Starten kan vanaf 13 uur bij cafè Haak & Hoek, Holterhoekseweg 6 in Groenlo. Deelnamekosten voor niet-leden bedragen 3,50 euro.

Een plekje voor Rap en Snel op het tweede en het derde treetje van het podium. Foto: PR