Bert Wagendorp reikt het eerste exemplaar van het jubileumboek uit aan clubicoon en oud-voorzitter Willie Hagens
Bert Wagendorp reikt het eerste exemplaar van het jubileumboek uit aan clubicoon en oud-voorzitter Willie Hagens Foto:

Eerste exemplaar jubileumboek Grolse Boys voor Willie Hagens

Vervolg van de voorpagina

GROENLO - Zaterdag vond de receptie plaats ter gelegenheid van het zeventigjarig bestaan van voetbalvereniging Grolse Boys. Hans Scheinck sprak er namens 'grote broer' sv Grol, en speculeerde over een mogelijke fusie van de beide Groenlose voetbalclubs.

Scheinck pakte direct de koe bij de hoorns en schetste direct al een mooi plaatje. "Ronald Wagendorp en Michel Hoffman worden onze getuigen en CDA-wethouder Jos Hoenderboom heeft aangeboden het burgerlijk huwelijk gratis te willen voltrekken. Plaats van handeling wordt dan de Longa-kantine in Lichtenvoorde."

Volgens Scheinck zijn er al positieve voortekenen. "Per seizoen wisselen we spelers over en weer uit, de spelers 35+/45+ van ons samen zijn een hechte derde helft groep, jullie eerste elftal heeft bij ons al op het kunstgras getraind, maar voor het zover is, hebben en houden wij respect voor de mensen die zich inzetten voor deze 70-jarige vereniging. Als pure vrijwilligers. Week in, week uit. Op naar de 75 klinkt nu natuurlijk niet zo geloofwaardig meer, maar op naar de 125 spreek ik bij ons ook niet uit. We moeten maar even afwachten wat de nabije toekomst brengt."

Jubileumboek
Hoogtepunt van de receptie is de uitreiking van het jubileumboek door oud-Grollenaar Bert Wagendorp, wiens opa en vader zeer nauw betrokken waren bij Grolse Boys. Hij schreef speciaal voor het jubileumboek een warm voorwoord. De bekende schrijver en columnist krijgt de eer het boek uit te reiken aan Willie Hagens, clubicoon, oud-voorzitter van de club en inmiddels 66 jaar lid. Ook worden Paulus Maessen en Jasper de Kinkelder, de initiators en schrijver/vormgever een exemplaar van het werkelijk schitterende boek uitgereikt. 'De mensen van het Wilgenpark' neemt de lezer aan de hand van ruim 70 persoonlijke verhalen, voorzien van fraaie zwart-wit foto's, mee tot in de haarvaten van de vereniging. Heel puur, van grappig tot ontroerend, en prachtig vormgegeven. Belangstellenden kunnen het boek bestellen op www.grolseboys70jaar.nl. Paul Maessen is zichtbaar trots als hij diverse keren gecomplimenteerd en gefeliciteerd wordt met het boek. "Jasper en ik zeiden net nog tegen elkaar, het mooiste aan het boek is misschien het idee zelf wel. Met het 60-jarig jubileum hebben we de geschiedenis al vastgelegd in een uitgave. Dat moet je niet herhalen. We wilden het ook nu goed doen omdat dit waarschijnlijk wel het laatste jubileum zal zijn van de vereniging."

Jubilarissen geëerd
Tijdens het avondfeest werden tientallen jubilarissen met 25, 40, 50 en 60 'dienstjaren' gehuldigd. "Dat hebben we nooit gedaan. Dit was daar een mooi moment voor", aldus Harry Paf, die in zijn dankwoord terug keek op een aantal hoogtepunten in met name de laatste tien jaar die hij zeer bewust meemaakte als voorzitter. "Boys in Rosso was een typisch Boysfeest. Een clubfeest dat klein begon en steeds groter werd. Bedacht om de gezelligheid te verhogen maar uiteindelijk ook belangrijk om de financiële positie van de vereniging te verbeteren. Zelfredzaamheid noem ik dat. Wij zijn een club die verbinding en samenwerking zoekt, want samen sta je sterker. We zijn om die reden ook blij dat de GHV een thuis heeft gevonden op het Wilgenpark. Ik denk ook met genoegen terug aan het realiseren van de nieuwe lichtmasten rond het hoofdveld. Met behulp van de tennisvereniging, onze trouwe hoofdsponsor Rouwmaat en diverse andere bedrijven en mensen. We krijgen het eigenlijk altijd voor elkaar."


'Old-Grolschen' terug in hun stad

GROENLO - Op zondag 8 april komen vanuit het hele land dan de leden van de Club van Old Grolschen naar hun geliefde vaderstad om er een vrolijke dag door te brengen, oude kennissen te ontmoeten en herinneringen op te halen.

De leden worden tussen half twaalf en twaalf uur verwacht in De Lange Gang, waar eerst een ledenvergadering wordt gehouden een waar zich hopelijk ook weer nieuwe leden zullen aanmelden. Vervolgens is het tijd voor een drankje en een lunch en dan wordt 's middags een bezoek gebracht aan het inmiddels operationeel zijnde sociaal cultureel centrum De Mattelier. Directeur Tonnie Zieverink van De Mattelier leidt de Old Grolschen daar rond. Als ze rond 16.00 uur terugkeren naar De Lange Gang wacht hen een verloting met prachtige prijzen. Daarbij zijn ook andere Grollenaren van harte welkom. Andere Grollenaren wordt al een aantal jaren gedaan en dat werkt sfeerverhogend en bovendien blijft de club op deze manier in de belangstelling. Om 17.00 uur volgt dan het traditionele diner en daarna gaan de Old Grolschen weer naar hun eigen woonplaats. De leden komen twee keer per jaar bij elkaar; in het voorjaar en in het najaar. Deze keer wordt de bijeenkomst geleid door de nieuw gekozen voorzitter en dat is Joop Meulenbeek.