Op Koningsdag is er weer een vrijmarkt in Groenlo. Foto: PR
Op Koningsdag is er weer een vrijmarkt in Groenlo. Foto: PR Foto:

Mantelzorgcafé voor Oost Gelre

GROENLO - Op donderdagmiddag 29 maart is er weer een bijeenkomst van het Mantelzorgcafé. Deze keer kunnen mantelzorgers elkaar ontmoeten in 'Het Huys van Frederik Hendrik' in Groenlo, Markt 4-6 van 14.00 tot 15.30 uur (let op: tot 14.00 uur is locatie nog gesloten).

Iedereen die intensief of langdurig zorgt voor iemand, een ouder, een kind, partner of iemand anders uit de omgeving, is mantelzorger. Soms komen mantelzorgers voor uitdagingen te staan en kan het emotioneel zwaar worden. Praten daarover kan helpen om de zorg vol te houden. Mantelzorgers begrijpen elkaar maar al te goed.

Mantelzorgers zijn van harte welkom in het Mantelzorgcafé, georganiseerd door VIT-hulp bij mantelzorg. Dé plek om andere mantelzorgers te ontmoeten in een ongedwongen sfeer. De mantelzorgconsulent is de gastvrouw. Zij ontvangt iedereen met een kopje koffie of thee en kan vragen beantwoorden. Iedere maand kan men terecht bij het Mantelzorgcafé. Op donderdag 29 maart, 31 mei, 30 augustus en 25 oktober van 14.00 tot 15.30 uur bij Het Huys van Frederik Hendrik in Groenlo en dinsdag 27 februari, 24 april, 26 juni, 25 september en 27 november van 14.00 tot 15.30 uur bij Hotel Restaurant 't Zwaantje in Lichtenvoorde.

Opgave hiervoor is niet nodig. Er zijn geen kosten aan verbonden en de koffie/thee krijgt men aangeboden.


www.vithulpbijmantelzorg.nl


Aanmelden voor Vesting Vrijmarkt kan tot 24 april

GROENLO - De Vesting Vrijmarkt (kinderrommelmarkt) van 27 april (Koningsdag) in Groenlo heeft alles in zich om uit te groeien tot een mooi festijn. De binnenstad van Groenlo leent zich uitstekend voor deze activiteit. De kinderrommelmarkt is van 10.30 tot 16.00 uur.

Op de Vesting Vrijmarkt is uiteraard een grote rommelmarkt voor de kinderen. Inschrijven hiervoor kan tot 24 april via info@groenlovestingstadpromotion.nl. Ook als je een eigen muziekinstrument wilt bespelen ben je van harte welkom. Er zal ook vermaak zijn. Kinderen kunnen geschminkt worden en de ballonnenartiest maakt de leukste figuurtjes uit ballonnen. Goochelaar Wautier laat iedereen versteld staan met z'n onnavolgbare goochelkunsten.


PvdA bedankt kiezers

De verkiezingen voor de gemeenteraad zijn achter de rug. De PvdA Oost Gelre dankt iedereen die een stem aan ons gegeven heeft. Tegen de landelijke trend in groeide het aantal stemmen dat wij hebben behaald. Daardoor konden we twee zetels in de gemeenteraad behouden. Dit geeft een extra stimulans om ons ook de komende 4 jaar in te blijven zetten voor een sociaal en duurzaam Oost Gelre; een samenleving waarin iedereen wordt gewaardeerd en mee mag doen.

Natuurlijk zijn we geschrokken van de onverwachte wending in wie de nieuwe PvdA-fractie mag gaan bemensen. Bij een hertelling van 5 stembureaus bleek dat Peter Baks (2) en Annelies Donderwinkel (3) niet een verschil van twee stemmen, maar precies evenveel stemmen hebben behaald. Na de loting, die de Kieswet voorschrijft, bleek niet Peter, maar Annelies tot de gemeenteraad toe te mogen treden. Een bizarre wending. Toch zijn we ervan overtuigd dat de uitstekende samenwerking binnen de fractie onverminderd verder zal gaan.


PvdA Oost Gelre
Richard Klein Tank