De steiger bij Scouting Groenlo is bijna klaar. Foto: Kyra Broshuis
De steiger bij Scouting Groenlo is bijna klaar. Foto: Kyra Broshuis Foto:

Scouting Groenlo heeft eigen steiger

GROENLO - Het toch al fraaie terrein van Scouting Groenlo is nog iets mooier geworden. Afgelopen maand werd er al een grote klimtoren geplaatst en nu wordt er hard gewerkt aan een eigen aanlegsteiger in de Grolse gracht.

Door Kyra Broshuis

"Ons Scouting terrein is in het kader van het programma Stad Groenlo letterlijk op de schop gegaan", zegt Marco Overbekking van het bestuur van Scouting Groenlo. "We hebben nu prachtige authentieke stadswallen inclusief een kanon en een bijzondere poterne, een 'geheime' toegangspoort. De gracht is hier een stuk breder geworden en we hebben een inham op ons eigen terrein. Destijds is al afgesproken dat er ook een houten aanlegsteiger geplaatst zou worden. Door tijdsdruk is dat er toen niet van gekomen maar nu wordt er hard aan gewerkt."

De gemeente Oost Gelre heeft de Van Ginkelgroep opdracht gegeven de aanlegsteiger te plaatsen en het karwei is inmiddels zo goed als af. "We zijn hier ontzettend blij mee", zegt Overbekking, "we hebben nu een perfecte locatie om onze eigen boot aan te leggen. Onze jeugdleden kunnen nu veilig in- en uitstappen en we kunnen nog meer gebruik maken van de gracht."