Zwolle wint klootschieten

RUURLO/ZWOLLE/TOLDIJK – In de afsluitende en zevende landelijke straatwedstrijd klootschieten heeft KV Zwolle verrassend de eerste plaats voor zich opgeëist. De mannen uit Zwolle (bij Groenlo) konden onbevangen spelen omdat zij veel achterstand hadden op de drie koplopers. Op het parkoers van 't Trefpunt in Toldijk werd met een schot gewonnen van het Twentse Nooit Gedacht dat de tweede plaats bemachtigde. De overige Achterhoekse teams eindigden in de middenmoot. Klein Dochteren uit Lochem werd zesde en 't Broek uit Ruurlo elfde.

Eindrangschikking
De drie podiumplaatsen leken vergeven maar doordat alle drie de topploegen steken lieten vallen werd het een spannende aangelegenheid. Ons Streven uit Tilligte stond eerste bij het ingaan van de laatste ronde en had drie punten voorsprong op Mander en vier punten voorsprong op Beuningen. In een direct duel won Zwolle ruim van Beuningen dat vijfde werd en Mander moest van Ons Streven winnen om nog kans op de titel te hebben. Dit lukte met een vierde plaats maar er moesten voldoende teams punten sprokkelen ten koste van Ons Streven. Uiteindelijk won Mander verrassend de landelijke titel met een punt voorsprong op Ons Streven en twee punten op Beuningen. Zelden was de straatcompetitie zo spannend. Van de Achterhoekse teams werd Zwolle knap vierde, Klein Dochteren werd zesde en 't Broek werd tiende in de eindrangschikking. Bij de vrouwen konden de Achterhoekse teams in de laatste competitie geen potten breken. 't Broek werd in de laatste omgang nog verdienstelijk derde. Het team van Respelhoek uit Geesteren werd achtste. In het totaalklassement werd Beuningen ruim kampioen voor Kluppelshuizen. 't Broek eindigde als vijfde en Respelhoek bezet de zevende plaats.


Bijeenkomst 'Omgaan met verlies'

REGIO - In het Borchuus in Varsseveld wordt op dinsdagavond 10 april vanaf 19.30 uur een bijeenkomst gehouden voor mantelzorgers met als onderwerp 'Omgaan met verlies'.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door VIT-hulp bij mantelzorg. Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met verlies: verlies van gezondheid, van een baan, een geliefde, een woning, ouders of kinderen.

De mantelzorgbijeenkomst 'Omgaan met verlies' gaat over de manier waarop iemand na zo'n ingrijpende ervaring het leven weer vorm kan geven en over de vele aspecten die daarbij een rol spelen. Er is deze avond aandacht voor verschillende soorten van verlies en het omgaan met de reacties daarop. Er is volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan.

Dit thema wordt verzorgd door Trudy Willems, werkzaam in de palliatieve zorg. De bijeenkomst is gratis toegankelijk voor mantelzorgers uit de regio. Voor meer informatie en aanmelding kan men terecht bij VIT-hulp bij mantelzorg, tel. (0544) 82 00 00 of e-mail info@vithulpbijmantelzorg.nl.


Themabijeenkomst: 'Als thuis wonen niet meer kan, wat dan?'

ACHTERHOEK/DOETINCHEM - FNV Senioren Achterhoek nodigt leden en andere belangstellenden uit voor de bijeenkomst: 'Als thuis wonen niet meer kan, wat dan?' op maandag 23 april van 13.30 tot 16.00 uur, in De Kruisberg in Doetinchem.

Aanmelden kan tot uiterlijk 6 april door een e-mail te sturen met gegevens (leden: ook lidmaatschapsnummer) naar bwieggers66@gmail.com, te bellen met 06-104 80 718 of een brief te sturen naar FNV Senioren Achterhoek, Kervelseweg 11 d, 7255 BE Hengelo.