Het maken van de foto's voor de voetbalplaatjes was een gezellige boel. Foto: PR
Het maken van de foto's voor de voetbalplaatjes was een gezellige boel. Foto: PR Foto:

Voetbalplaatjesactie zondag van start

GROENLO - Na een periode van intensieve voorbereidingen en het er naar uitzien door de vele honderden voetballers van sv Grol is het zondag 1 april, Eerste Paasdag, eindelijk zover. Om maar in voetbaltermen te blijven, dan vindt de aftrap plaats van de voetbalplaatjesactie die Albert Heijn Wallerbosch in samenwerking met sv Grol organiseert, ter gelegenheid van 100 jaar sv Grol.

Vlak voordat Grol 1 om 14.30 uur haar competitiewedstrijd aftrapt tegen DCS 1, neemt Grol-voorzitter Hans Scheinck uit handen van Bas Wallerbosch, eigenaar van Albert Heijn Wallerbosch, het eerste voetbalplaatjesboek in ontvangst. Vervolgens wordt aan alle aanwezige leden een plaatjesboek uitgereikt, met alvast een eerste zakje voetbalplaatjes. "We zijn diverse zaterdagen en zondagen bezig geweest met het maken van 910 foto's van teams en de individuele spelers. Zelfs op de ijskoude zaterdagen stonden ze in korte broek te poseren alsof het hartje zomer was", kijkt Stan Raben van sv Grol hier met veel plezier op terug.

Bas Wallerbosch kijkt enorm uit naar de actie. "In het seizoen 2011-2012 hebben we het ook al gedaan in samenwerking met sv Grol. Prachtig om de jonge kinderen buiten bij de winkel te zien om maar zakjes met plaatjes te bemachtigen van mensen die de zakjes wel hebben gekregen, maar zelf misschien niet sparen. De eerste keer was het zo druk dat we dranghekken geplaatst hebben. Voor de zekerheid heb ik ze al weer besteld, maar eerst zondag. Dan kan iedereen zijn boek alvast ophalen. En natuurlijk Grol 1 aanmoedigen."
Vanaf Tweede Paasdag krijgen klanten van Albert Heijn Wallerbosch in Groenlo bij aankoop van boodschappen ter waarde van 10 euro een zakje voetbalplaatjes uitgereikt met hierin zeven voetbalplaatjes. De laatste dag dat er plaatjes bij de boodschappen worden uitgereikt is zondag 3 juni. Tussendoor vindt bij AH Wallerbosch op woensdagmiddag 16 mei de eerste ruilmiddag plaats; de tweede op donderdagmiddag 31 mei.


www.grol100.nl