Zwemwedstrijd met indrukwekkende minuut stilte voor Sjoukje

GROENLO - De medaillewedstrijd, vorige week in zwembad Marveld, was een heel bijzondere. Aan het begin stelden alle zwemmers zich op langs beide zijden van het zwembad. Een indrukwekkende minuut stilte volgde ter nagedachtenis aan zwemvriendin en maatje Sjoukje Steentjes. Het gemis is groot.

Met Sjoukje in gedachten hebben de zwemmers van GZV hun beste beentje voor gezet en samen met de zwemmers van Natare uit Aalten, WWV uit Winterswijk, DOS uit Varsseveld, Schuurman BZC uit Borculo en NDD uit Doetinchem gezwommen om de prijzen en/of een verbetering van hun eigen tijd.
Iris Papen en Nienke Reinders zwommen als nieuwe selectieleden voor de eerste keer een medaillewedstrijd. Het leverde Nienke gelijk een persoonlijk record op. Ze verbeterde haar tijd op de 50 m. schoolslag met 1,8 sec. Andere opvallende PR's werden gezwommen door Pim Reinders, hij verbeterde zijn tijd op de 100m vlinderslag met 4,6 sec. waarmee hij derde werd en William Heetkamp die maar liefst 6,7 seconden van zijn beste tijd op de 100 m wisselslag af zwom. Alyssa Heuvelink behaalde een PR van 2,9 seconden op de 100 m wisselslag en Manou Blokhorst van 2,1 seconden op dezelfde afstand. Michelle van Wijk zwom buiten mededinging de snelste tijd op de 50m vlinderslag, evenals Cas Wieggers op de 100 m vrije slag. Femke van Wijk, Manou Blokhorst en Demi de Vries werden respectievelijk 1, 2 en 3 op de 50 m vrije slag. Ook buiten mededinging. De volgende zwemmers behaalden wel één van de door Steentjes, Verzekeringen en Pensioenen, gesponsorde prijzen: Pim Reinders (2), Manou Blokhorst, Demi de Vries, Femke van Wijk, Maurits Heetkamp (2), Bridet Hulshof, Michelle van Wijk, Iris Althoff, Rosanne Sonderen en Cas Wieggers, en het estafetteteam bestaande uit Marieke Schuurhof, Pim Reinders, Bridet Hulsof en Alyssa Heuvelink.


Successen voor Grol-tafeltennissers

GROENLO - Enkele Grolteams waren de afgelopen succesvol. Grol 2 en 3 wonnen hun wedstrijden vrij gemakkelijk, terwijl Grol 4 gelijk speelde. Grol 1 en 5 trokken aan het kortste eind.

Grol 1 moest het opnemen tegen het sterke Atak 2 uit Aalten. De Grolspelers kwamen al snel achter te staan met 1 – 4, vooral door 2 sterke spelers van de tegenpartij. Grol 1 verzamelde de punten door winst op hun zwakkere man. Uitslag: 3 – 7. Roy, Andric en Erik, allen 1 gewonnen partij. Grol 2 kwam tegen Drusus 2 al gauw op winst en wel met 5 – 1. Daarna verliep de wedsrijd zoals verwacht en met 7 – 3 was Grol 2 tevreden. Herbert, Wim en Henk, allen 2 gewonnen partijen. Grol 3 zette de zegereeks voort en won met 7 – 3 van Odion 3. Het werd wel een lange avond, want er werden toch 4 partijen in 5 games gespeeld. Grol 4 speelde gelijk tegen Dropshot 3. De strijd ging de hele avond tamelijk gelijkop. Jan 2, Frits 2 en Thomas 1. Grol 5 had weinig in te brengen tegen Atak 4 Alleen Priscilla wist een puntje te vergaren. Ook al werden er 3 partijen in 5 games gespeeld, de nederlaag pakte toch fors uit. Met 9 – 1 ging Grol 5 ten onder.


Vriendenloterijgeld voor Grolse clubs

GROENLO - Een mooie opsteker voor drie verenigingen in Groenlo. Dankzij hun achterban komt er dit jaar 1.963 euro extra binnen in de clubkas. Zij steunen hun vereniging door specifiek voor deze club mee te spelen met de VriendenLoterij. De helft van ieder lot waarmee zij meespelen, gaat direct naar de clubkas. Sportvereniging Grol ontving de grootste bijdrage, namelijk 1.397 euro.