Afbeelding

Jeugdactiviteiten SV Grol: Eieren zoeken op de Halve Maan

GROENLO - In het aanstaande Paasweekend vinden er bij s.v. Grol enkele activiteiten plaats in het kader van het 100-jarig bestaan van de Groenlose voetbalclub. Niet alleen wordt er voor de allerjongste jeugd het traditionele Paaseieren zoeken georganiseerd, ook staat de presentatie van het voetbalplaatjesboek (zie artikel elders in deze krant) op het programma en wordt er opnieuw aandacht gevraagd voor de jubileumloterij. Dit alles staat te gebeuren op Eerste Paasdag.

Door Theo Huijskes

De Paashaas en de Paaskip ontvangen de Groljeugd op de Halve Maan. De jeugd die daar welkom is om 14.30 uur, betreft onder 11, onder 10, onder 9, onder 8, F-pups en G-team. Overigens mogen de jeugdige Grolleden ook hun broertjes en zusjes meenemen. Dit is mogelijk voor kinderen in de leeftijd van 2 jaar tot en met groep 8 van de basisschool. Daarnaast krijgt ieder deelnemend kind een kleine attentie van de 100-jarige s.v. Grol.

Jubileumloterij
Daarnaast wordt in het komende Paasweekend, alsmede in de weken daarna ook weer de nodige aandacht geschonken aan de grootscheepse jubileumloterij, waarbij het de bedoeling is om in totaal 10 duizend loten van 10 euro per stuk aan de man en vrouw te brengen. Weliswaar een behoorlijke opgave, maar daar tegenover staat wel dat de organisatie hiervoor een schatkamer vol met circa 150 prachtige, te winnen prijzen heeft te bieden met daarbij een schitterende hoofdprijs in de vorm van een splinternieuwe auto van het merk Toyota. Naast deze kanjer van een hoofdprijs zijn er prijzen te winnen als vakantie- en voetbalreizen, fietsen, koelkast, televisie, gratis winkelen, tal van waardebonnen enzovoort, enzovoort. De opbrengst van deze mammoetloterij wil de jubileumcommissie ten goede laten komen voor een cadeau, waarvan alle leden van jong tot oud kunnen profiteren. De trekking van de loterij is op zaterdag 19 mei 2018 (Pinksterzaterdag). Een week later op 26 mei worden de circa 150 prijswinnaars uitgenodigd voor een gezellig samenzijn in het Sportcafé op het sportpark Den Elshof, waarbij men te horen krijgt welke prijs aan een ieder wordt toegekend. Bij deze bijzondere happening is iedereen van harte welkom.
Jubileumloten kunnen gekocht worden bij: Bruna Beltrumsestraat, SCC De Mattelier Mattelierstraat, Sportcafé sportpark Den Elshof Oude Winterswijkseweg en online via de website.


www.svgrol100.nl


Handbalverslagen

GROENLO - Diverse teams van Handbalvereniging Grol stuurden hun verslag in.

Bornerbroek DS1-HV Grol DS1: 15-28
Bornerbroek stond een plaats onder Grol, de dames uit Groenlo eillen de derde plek niet afstaan. De dames van Grol begonnen zeer fanatiek en liepen al snel uit naar 3-8. Mede door de sterke verdediging en afstandsschoten wist Grol deze voorsprong vast te houden en gingen ze de rust in met 5-13. De tweede helft begon wat moeizaam, maar door goed samenspel en werken als een team hoefden zij geen moment te vrezen dat zij de winst nog uit handen zouden geven. Dit resulteerde in een eindstand van 15-28. Op zaterdag 7 april om 19.00 uur staat dames 1 in het voorprogramma van de kampioenswedstrijd van dames 2.

HV Grol C1-DFS Arnhem C1 14-23
Helaas kon de keeper van Grol C1 niet meedoen omdat ze naar het Nederlandse dameshandbalteam ging kijken.Haar vervangster, van D1, heeft een superwedstrijd gekeept. Door af en toe onzorgvuldig passen en daardoor onnodig balverlies kon Arnhem de rust in gaan met een 10-5 voorsprong. De tweede helft bleef Arnhem snel en beweeglijk spelen en regelmatig scoren. Grol kon zelf niet door de verdediging van Arnhem heen komen. Toch bleven de meiden het proberen en konden door een paar mooie steekballetjes en afstandsschoten de eindstand beperken tot 14-23. Over twee weken wordt de laatste competitiewedstrijd gespeeld tegen UDI, in Arnhem.

HV Grol D1-UGHV D1
Zondag 25 maart was de laatste competitiewedstrijd en tevens de kampioenswedstrijd voor de D1.
De tribune was goed gevuld, ouders, broers, zussen, vrienden en vriendinnen, opa's en oma's en andere teams van HV Grol, allemaal waren ze aanwezig om de meiden van de D1 aan te moedigen. Spannend was het wel, want willen winnen stond op de agenda van de fanatieke speelsters.
Na een gelijkopgaand begin, liep Grol al snel uit op de jongens en meiden uit Ulft. Winnen hebben de meiden gedaan, met 20-10!

Er werd goed samengespeeld, mooi vrijgelopen en aangespeeld en verdedigend stonden ze sterk!
Na de wedstrijd werden ze als ware kampioenen in het zonnetje gezet. Alle toeschouwers kwamen na de felicitaties van de voorzitter de meiden en coaches de hand schudden. Na enige minuten hadden ze hun handen vol met lekkers, flessen douchegel en deodorant. Er werden foto's gemaakt met sponsor Martin Geessinck van Office Organisatiemiddelen B.V. Alle speelsters kregen een kampioensshirt en daarna werd er samen feest gevierd in sportcafé Den Elshof.