Prikkelz houdt workshop speksteen bewerken in De Mattelier

GROENLO - Op vrijdagmiddag 6 april kunnen kinderen tijdens de workshop speksteen bewerken onder leiding van kunstenares Mirjan Koldeweij een eigen beeldje maken van speksteen.

Kinderen leren te te kijken naar kunst en de eigen fantasie om te zetten in een beeld. Met behulp van een rasp en schuurpapier gaan de kinderen zacht speksteen vormen tot een waar persoonlijk kunstvoorwerp. Wie het leuk vindt om mee te doen, is welkom op vrijdag 6 april in De Mattelier. Deze workshop is geschikt voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar en duurt van 15.45 tot 17.45 uur. Deelnemers moeten een oude handdoek meenemen in een plastic tasje en kleren die vies mogen worden. Er kunnen maximaal vijftien kinderen meedoen. Aanmelden kan alleen via info@prikkelzgroenlo.nl. De kosten zijn 2,50 euro per persoon.


Vrouwengilde gaat bloemschikken

GROENLO - Vrouwengilde Groenlo houdt op maandag 9 april een bijeenkomst, die wordt verzorgd door Bloemsierkunst Weenink. De bezoekers van de avond maken een voorjaarsbloemstuk. De bijeenkomst in CityLido begint om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur. Belangstellenden kunnen zich op deze bijeenkomst ook aanmelden voor het reisje van maandag 14 mei. De kosten daarvan moeten deze avond worden afgerekend.


Goede opbrengst collecte

GROENLO - De collecte van het Reumafonds, die vorige week werd gehouden, heeft in Groenlo ruim 2650 euro opgebracht. De organisatoren van de collecte danken de ruim 50 collectanten voor hun inzet, en alle gulle gevers voor hun bijdrage. In de toekomst willen zij graag meer collectanten inzetten. Zij kunnen zich melden bij Nicole Damman, tel. 0544-466113.