De vertrekkende raadsleden, vlnr. Peter Baks, Yvonne Winkel, Frits Schmidt, Toon Hulshof, Carolien Sonderen en Jos Wolterink. Foto: Kyra Broshuis
De vertrekkende raadsleden, vlnr. Peter Baks, Yvonne Winkel, Frits Schmidt, Toon Hulshof, Carolien Sonderen en Jos Wolterink. Foto: Kyra Broshuis Foto:

Afscheid van vertrekkende raadsleden

Gemeentelijke onderscheidingen en twee Koninklijke onderscheidingen

Door Kyra Broshuis

GROENLO - Tijdens een bijzondere raadsvergadering afgelopen woensdag is officieel afscheid genomen van negen raadsleden die, naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen, niet meer terugkeren op hun zetel.

Belangrijk en emotioneel
moment

Burgemeester Bronsvoort spreekt van een bijzonder, belangrijk en voor sommigen ook emotioneel moment. "Dit is de laatste raadsvergadering in deze samenstelling. Er is veel gebeurd in het belang van de gemeente Oost Gelre en ik ben trots op deze raad. We hebben te maken gehad met een tussentijds aftreden van Paul Wentink maar verder is deze raad compleet gebleven, een hecht team. Er wordt veel gevraagd en geƫist van raadsleden en u neemt uw verantwoordelijkheid. U heeft uw nek uitgestoken voor alle inwoners en in het belang van onze gemeente. Ik hoop dat u ook de trots voelt die ik voel. En los van uw politieke kleur, de verkiezingsuitslag, de teleurstelling of de vreugde die bij u overheerst: weest alsjeblieft trots op wat u hebt bereikt en wat we samen hebben bereikt."
Als eerste wordt er afscheid genomen van vijf commissieleden: Eline Frank, Jan Janssen, Boukhiyar Taouil, Jos te Molder en Ton Huinink. Daarna is het de beurt aan de gemeenteraadsleden die vertrekken. Lees verder op pagina 3

Een Koninklijke onderscheiding voor Theo Donderwinkel, hier met echtgenote. foto: Kyra Broshuis
Een Koninklijke onderscheiding voor Hans Bongers, hier met echtgenote. foto: Kyra Broshuis